София Кенин e най-младата шампионка на Откритото първенство на Австралия

...
София Кенин e най-младата шампионка на Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Родената в Москва София, която има мениджър българин

София Кенин e най-младата шампионка на Откритото състезание на Австралия по тенис. 21-годишната американка победи испанката Гарбине Мугуруса на финала в Мелбърн и сбъдна фантазията си, а от понеделник ще дебютира в топ 10 на международната класация.
София Кенин е новата шампионка на Откритото състезание на Австралия Американката победи Гарбине Мугуруса с 4:6, 6:2, 6:2.
" Моята фантазия публично се реализира. Ако имате фантазия, би трябвало да се борите за нея, тъй като фантазиите в действителност се сбъдват! ", сподели щастливата Кенин след най-големия си триумф досега.

Неин управител е Стефан Гюров, който се грижи за ползите и на украинката Елина Свитолина. Гюров, който е изпълнителен шеф на организацията Top Five Management, бе в ложата на младата американка при триумфа й в Мелбърн.

Снимка: Reuters

Покрай Кори Гоф, сестрите Уилямс и Ашли Барти, София Кенин остана в сянка до последния ден на шампионата при дамите.

Но коя в действителност е София Кенин и от кое място се появи?

София Кенин, или Соня (както тя самата обича да се нарича), е родена в Москва в края на 1998 година, само че прекарва единствено няколко месеца в Русия, защото родителите й - Александър и Лена, се местят в Съединени американски щати при започване на 1999 година

Your 2020 @AustralianOpen Champion @SofiaKenin had that unflinching demeanor at 5 years old. #AusOpenpic.twitter.com/CaScBFvnin
— WTA Insider (@WTA_insider) February 1, 2020

Соня се насочва към тениса поради татко си, а точно той има най-голямо въздействие върху развиването й в този самостоятелен спорт. Александър Кенин продължава да бъде главният й треньор и сега.

Снимка: Twitter

Талантът й се демонстрира, когато е едвам на 5: " Играя тенис, тъй като желая да съм първенец и да бъда №1 в света ", споделя в първото си изявление начинаеща тенисистка.

Огромна заслуга за триумфите й през днешния ден има и именитият треньор Рик Мачи, който я взима в академията си във Флорида. Ричи е този, който дава път в тениса и на сестрите Винъс и Серина Уилямс.

" В първия миг, когато я видях бях слисан. Способността й да взима топката толкоз рано, откакто отскочи от корта, откакто бе едвам на 5 години е невероятна. Дотогава бях виждал единствено едно момиче да го направи на тази възраст - Мартина Хингис ", спомня си Мачи.

Невръстната бъдещата тенисистка стартира да взе участие в телевизионни реклами и да дава изявленията за разнообразни списания, които й предсказват блестяща кариера. През 2006 година се допира за първи път до огромните звезди на тениса - Ким Клайстерс и Анди Родик, и даже организира тренировки с белгийката и Джон Макенроу.

Снимка: Twitter

След днешния й успех в " Мелбърн Парк " Клайстерс я поздрави в " Туитър ".

congrats @SofiaKenin on your first grand slam title - you’ve shown what’s possible with focus, hard work and determination!
— Kim Clijsters (@Clijsterskim) February 1, 2020

" Аз съм наясно, че се намирам едвам при започване на моята кариера и ми следва дълъг път. Моето семейство е доста близо до мен, тъй че ние обсъждаме всичко, непрекъснато сме дружно и ще продължим да работим, както до момента. Познавам татко ми и знам, че той няма да ми разреши да се отпусна ", сподели след финала най-младата шампионка на Откритото състезание на Австралия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР