София. Карин дом и Арте Клас- Варна организират едно незабравимо

...
София. Карин дом и Арте Клас- Варна организират едно незабравимо
Коментари Харесай

Карин дом - Варна ще отбележи старта на учебната година със семейн рисуване на открито

София. Карин дом и Арте Клас- Варна провеждат едно незабравимо прекарване за децата и техните родители навън, оповестиха от Карин дом - Варна . Малко след старта на образователната година, на 17-ти септември от 16:00 до 19:00ч, в градината на Карин дом, можете да станете част от Най-голямото фамилно изобразяване навън! В фамилен „ Арте клас “ на платна с акрилни и водни бои и благодарение на художници от школата, ще можете да рисувате кукла Карин и нейният другар Слончо.

Куклата Карин, която е със специфични потребности, беше неотдавна показана от организацията по случай отбелязването на нейния 25-годишен празник. Куклата е първообраз на напълно действителна историческа персона. Карин е братовчедката на основателя на Карин дом – Иван Станчов, която е родена с церебрална парализа.

Куклата е знак на съпричастност към децата със специфични потребности и подкрепя разбирането и приемането на разликите от техните връстници. Въпреки церебралната парализа, Карин е талантлива със мощна воля и увереност, тя е била отлична ученичка, интересувала се е от изкуството, обичала е да пътува със фамилията си и да слуша разкази за пътешествия. Колекцията ѝ със слончета от всички пътешествия е към момента в Карин дом и продължава да припомня за едно самоуверено дете с непреклонен дух. Нейният живот и състрадателност към всеки в потребност са въодушевили потомствения посланик Иван Станчов да сътвори преди 25 години Фондация Карин дом - организация в поддръжка на специфичните деца.

Играчките предизвикат диалог сред деца и родители за приемането на специфичните деца и са превъзходен подарък. Освен че ще бъдат претворени на платно, Карин и Слончо могат да бъдат закупени на място или онлайн от магазина на Карин дом: www.magazin.karindom.org. Вижте още какво е подготвил Карин дом за децата и фамилиите на: www.karindom.org! Всички действия са подобаващи за деца със специфични просветителни потребности.
За да бъде празникът трогателен и безвреден, Карин дом ще следи за спазването на епидемиологичните ограничения.

В началото на годината Карин дом започва собствен дълготраен план и мечта– строителство на нова постройка за лечебен и обучителен център. Плановете на организацията са още идната година строителството да бъде финализирано и напълно преместена активността. Карин дом има амбициозни проекти да сътвори извънредно функционално пространство за квалифицирана терапия на деца със специфични потребности и съвременен обучителен център, подкрепящ експертите.

Общата повърхност на постройката е 2850кв.м и се състои от едно подземно равнище за гараж и хранилища, три надземни равнища и покривна тераса. Сградата ще съчетава разнородни функционалности: физиотерапия и хидротерапия, център за ранна намеса, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, самостоятелна и групова терапия, сензорна зала, медицински център, обучителни зали, административна част, вътрешен двор с две детски площадки. Строителството върви с бързи темпове, а проектите са още началото на пролетта, постройката да бъде подготвена.

За обзавеждането и профилираното съоръжение, Карин дом разчита извънредно на бизнеса и самостоятелни донори.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР