София. Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони ЕАД д-р

...
София. Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони ЕАД д-р
Коментари Харесай

Д-р Антоанета Барес отличена с почетен плакет за изключителни заслуги към Висшето училище по телекомуникации и пощи

София. Изпълнителният шеф на Национална компания индустриални зони ЕАД доктор Антоанета Барес получи почетен плакет за изключителни заслуги към Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи по време на юбилейния церемония концерт, отбелязващ 140 години от основаването му. Ректорът проф. доктор Миглена Темелкова означи, че прави оценка високо съдействието сред ВУТП с НКИЗ и се надява то да се задълбочи за в бъдеще. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ.

През април тази година двете институции подписа меморандум за съдействие, който е по програмата на НКИЗ Fast Tracking Success. Университетите, които се включват в плана, имат опция да основават добавена стойност за своите студенти посредством даване на благоприятни условия за добра реализация във водещи компании, които развиват своите планове на терените на държавната компания. Чрез систематичния продан на информация, те добиват и действителна визия за потребностите на бизнеса от съответни фрагменти, което разрешава по-ефективното обмисляне на предлаганите стратегии. Това взаимоотношение води до понижаване на разминаванията сред търсене и предложение сред бизнеса и университетите.
Решението за високото отличие, което получи доктор Антоанета Барес, е взето от Академичния съвет на ВУТП. Учебното заведение е най-старото в България и е учредено с декрет на Княз Александър I на 31 декември 1881 година В момента то приготвя инженери и мениджъри в региона на телекомуникациите, осведомителните технологии и пощите.

Почетни плакети получиха още президентът Румен Радев, еврокомисарят Мария Габриел, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров, министърът на образованието Николай Денков, посланици, евродепутати, ректори на образователни заведения, видни общественици.

„ Знаете ли какъв брой компании са със 100 годишна история в международен мащаб? Малко над 100. Нашето образователно заведение навършва 140 години и справедливо е гръбнакът на стопанската система и просветителната система у нас. То е малко и бутиково, само че толкоз гъвкаво, че единствено за няколко години съумя да се утвърди в България “, сподели в приветствието си ректорът проф. доктор Миглена Темелкова.

Тържествата по случай 140 години от основаването на ВУТП се организираха под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР