София. Истинското европейско обединение е изградено на основата на споделени

...
София. Истинското европейско обединение е изградено на основата на споделени
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Истинското европейско обединение е изградено на основата на споделени културни ценности, а не на финансови средства

София. Истинското европейско обединяване е построено на основата на споделени културни полезности, а не финансови средства. Това съобщи президентът Румен Радев във видеоконферентен диалог с генералния шеф на Организацията за обучение, просвета и просвета на Организация на обединените нации (ЮНЕСКО) Одри Азуле, който се организира във връзка 65-годишнината от присъединението на България към Организацията. В диалога взе участие и министърът на културата проф. Велислав Минеков. Това оповестиха от прессекретариата на президента .

България цени високо напъните на Одри Азуле за реформиране на ЮНЕСКО, за цифровизация на част от културно-историческото завещание и за отваряне на Организацията към младежите, акцентира Румен Радев. Държавният глава открои дейното присъединяване на България в плановете на Организацията за запазване на културно-историческото завещание в страната ни и за задачата на ЮНЕСКО по света. Програмите за ЮНЕСКО дават опция за доста млади българи да опознаят по-добре своето минало, културните обичаи и завещание на своя народ, уточни президентът.

Перспективите за задълбочаване на отличното партньорство сред България и ЮНЕСКО в региона на образованието, науката и културата, също бяха разисквани по време на срещата. Постиженията и опита на страната ни в разкриването и опазването на исторически и културни находки в региона на подводната археология, също бяха измежду тематиките на диалога.

Румен Радев изрази и поддръжката на България за втори мандат на Одри Азуле като общоприет шеф на ЮНЕСКО.
В особено видеопослание генералният шеф Одри Азуле насочи приветствие към България във връзка 65-годишнината от присъединението на страната ни към ЮНЕСКО.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР