София. Години наред България ще получава транзитни такси от преноса

...
София. Години наред България ще получава транзитни такси от преноса
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Години наред България ще получава транзитни такси от преноса на газ, които ще са от полза за поколения напред

София. Години наред България ще получава директни такси от преноса на газ, които ще са от изгода за генерации напред “. Това посочи министър-председателят, който е и лидер на листите на Коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР София-град и 16 МИР Пловдив-град, по време на оглед на строително-монтажните работи на модернизацията на компресорна станция „ Лозенец “. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Там се построяват два нови газотурбокомпресорни елементи, които са от най-ново потомство, произвеждане на американската компания Solar Turbines. Премиерът Борисов подсети за поредните старания на държавното управление страната ни да не бъде единствено елементарен краен клиент на газовия пазар. „ Борихме се доста, признателен съм на Европейската комисия, приоритизирахме газовия хъб Балкан, надграждаме нашата енергийна система и направихме съвременна инфраструктура “, уточни Бойко Борисов.

„ На псевдодемократите не е нужно да се потвърждаваме какъв брой положителни евроатлантически сътрудници сме, неслучайно имаме най-хубавите компресори “, безапелационен беше министър председателят.

„ Всеки ден от тази седмица сред 38 и 40 млн. куб. м. газ са пренесени през нашата газопреносна система във всички посоки, в това число за румънския, сръбския, гръцкия пазар и за пазара на Република Северна Македония “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.
„ Нека българите видят големите мащаби. Това са най-хубавите американски компресори, свръхмодерни и най-скъпи. За да има тази софтуерна опция, ние сме мислили, проектирали и построили “, акцентира министър председателят Борисов.

Министър-председателят Борисов означи, че държавното управление преодоля рецесии, измежду които най-тежката финансова рецесия, мигрантската рецесия, а в този момент и пандемичната рецесия. Премиерът съобщи, че другата седмица страната ни ще получи над 200 000 ваксини. „ Ще предложим 5000 ваксини да изпратим за Република Северна Македония - като същински другарски жест за здравето на хората. А през април ще получим повече от милион ваксини съм уверен “, добави Бойко Борисов.

В момента на компресорна станция „ Лозенец “ тече вторият стадий от модернизацията на компресорните станции от газопреносната мрежа на „ Булгартрансгаз ” ЕАД. Проектът е основен и обезпечава ефикасния и екологосъобразен транспорт на природен газ.
През първия стадий на плана „ Модернизация на Конституционен съд „ Лозенец “, Конституционен съд „ Странджа “, Конституционен съд „ Ихтиман “ и Конституционен съд „ Петрич “ в интервала 2015 – 2016 година бяха инсталирани по два елемента на станциите „ Странджа “ и „ Лозенец “ и по един - на станциите „ Ихтиман “ и „ Петрич “. За реализацията на тази част от плана „ Булгартрансгаз “ ЕАД влага 220 млн. лева

През 2019 година започва осъществяването на втория стадий на рационализация на компресорните станции „ Петрич “, „ Лозенец “ и „ Ихтиман “, по който се инсталират общо 4 нови нискоемисионни компресорни елемента. През февруари тази година беше въведен в употреба инсталирания елемент на Конституционен съд „ Петрич “, който е вид Taurus 70. Продължават строително-монтажните работи и по другите две компресорни станции, като ще бъдат инсталирани два елемента на Конституционен съд „ Лозенец “ от вид Mars 90 и един елемент на Конституционен съд „ Ихтиман “ от вид Taurus 70. Те ще бъдат въведени в употреба до края на трето тримесечие на 2021 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР