София. Фирми и организации от морския бранш ще се включат

...
София. Фирми и организации от морския бранш ще се включат
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: Фирми и организации от морския бранш ще се включат в етапа по търсене и потвърждаване на търсенето на изчезналия самолет край Шабла

София. Фирми и организации от морския отрасъл ще се включат в стадия по търсене и потвърждаване на търсенето на изчезналия аероплан край Шабла. Това сподели на брифинг във Варна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Към тази заран са открити доказания два контакта, за което следва да се извършат спомагателни действия по потвърждаване на този контакт. Технологично тези дейности се правят със сонари със непряк обсег. Проведохме заседание в 10.00 часа тази заран с компании и организации от морския бизнес и отрасъл, които разполагат с такива благоприятни условия. Всички те обявиха подготвеност да се включат безплатно в стадия по търсене и потвърждаване на откритите контакти от „ Мини ловджия Сибър “, сподели адмиралът. Той добави, че за осъществяване на тази активност е основан щаб под управлението на шеф щаба на Военноморски сили капитан Кукуров.

„ Искам да отбележа обстоятелството, че тази активност не може да се обвърже с избран времеви параметър. Готови сме да я организираме дотогава, до момента в който можем да предоставим достоверни резултати “, акцентира адмирал Ефтимов. Той добави, че сега стартира прекачване на средства една от компаниите, които ще се включи в търсенето, която ще бъде последвана от Института по океанология.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР