София. Евродепутатът Илхан Кючюк проведе работна среща с министъра на

...
София. Евродепутатът Илхан Кючюк проведе работна среща с министъра на
Коментари Харесай

Кючюк на среща с външния министър на Турция Чавушоглу

София. Евродепутатът Илхан Кючюк организира работна среща с министъра на външните работи на Р Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-министъра на външните работи Фарук Каймакчъ. Това оповестиха от пресофиса на Илхан Кючук . На срещата се разискаха връзките сред Европа и Турция, битката с незаконната миграция и свързаността сред Европейски Съюз и Турция, която по думите на дипломатите, би трябвало да включва просветителни, стопански и човешки контакти.
„ Добросъседските връзки сред България и Турция имат огромно значение за района, а двустранните връзки сред Съюза и Турция би трябвало да водят до по-голяма работливост, съдействие и непоклатимост. “, съобщи Кючюк на срещата с външния министър Чавушоглу.

От своя страна външния министър изрази задоволство от динамичното двустранно икономическо и капиталово съдействие.

Според Илхан Кючюк визовата либерализация стои в основата на двустранните връзки сред Европа и Турция. По думите му сред двете страни е належащо актуализирано митническо съглашение.
И двамата единомислещо показаха позицията, че България и Турция са прилежащи страни и другарски страни, което ги прави положителни сътрудници във всички области.
Междувременно стана ясно, че съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк ще вземе присъединяване в Межународния дипломатически конгрес в Анталия, който ще се организира в интервала 11-13 март и събира политици и дипломати на високо равнище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР