София е водеща дестинация за посещения на туристите от Испания

...
София е водеща дестинация за посещения на туристите от Испания
Коментари Харесай

София е водеща дестинация за туристите от Испания у нас

София е водеща дестинация за визити на туристите от Испания у нас, следвани от Пловдив, Варна, Банско, Велико Търново и Бургас. Това е отбелязала министърът на туризма Стела Балтова в диалог с Алехандро Поланко Мата, дипломат на Кралство Испания в България. Двамата са разискали развиването на двустранните връзки в региона на туризма и опциите за задълбочаване на съдействието сред двете страни.

Тя уточни, че към този момент у нас работим по подготовката на идния зимен сезон. По думите на министър Балтова летният туристически сезон 2021 е бил извънредно добър за бизнеса, като към този момент се доближават 70% от равнищата на бранша от 2019 година.

Връзките сред двете страни в региона на туризма са мощно развити. А България е обичаен участник в ревюто FITUR, което тази година се организира в интервала 19-23 май в  Мадрид.

Посланик Алехандро Мата разяснява, че страната ни е позната туристическа дестинация за испанските жители, като обичайно към 90 хиляди испанци я посещаваха годишно преди пандемията от Ковид-19. А и броят на гостите от тази страна растеше. По данни на Министерство на туризма, основани на Единната система за туристическа информация, броят на туристите от Испания през 2020 година в местата за настаняване е над 11 300. Заедно с това той отбелязва, че доста българи също пътуват до Испания.

Посланикът е уведомил министър Балтова, че посолството взе участие в организацията на събитие, на което ще бъдат разпространявани опциите за голф туризъм у нас. Освен това дипломатическата задача у нас подкрепя издаването на пътеводители, които промотират дестинация България, е подчертал дипломат Алехандро Мата.

 

Сътрудничеството на България с Испания в региона на туризма

е от изключително значение заради обстоятелството, че туризмът е един от най-важните браншове в испанската стопанска система и има голям дял във образуването на Брутният вътрешен продукт на страната от Иберийския полуостров.

България взе участие интензивно във всички по-значителни интернационалните и национални начинания, които се провеждат в Испания. Ежегодно българската страна взе участие в туристическото ревю ФИТУР в Мадрид.

Съществуват положителни вероятности за реализиране на взаимни туристически планове сред българските и испанските препоръки по туризъм, както и за потребление насъбрания опит на испанската страна за развиването на вътрешния, селския и градския туризъм.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР