София. Днес на брифинг председателят на Столичния общински съвет Георги

...
София. Днес на брифинг председателят на Столичния общински съвет Георги
Коментари Харесай

Предлагат нова тарифна политика в обществения транспорт в София

София. Днес на брифинг ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и заместник-председателят на Комисията по превоз Зафир Зарков показаха предложенията за смяна в цените и изискванията за пътешестване с публичния превоз на територията на Столична община. Това оповестиха от пресцентъра на СОС .

След двумесечна работа по разбора на данни, подадени от ЦГМ, изследване на тарифните политики в други европейски градове и опита от последните години в столичния публичен превоз Комитета за разработване на новата тарифна политика предлага:

1.Запазване за избран интервал от време на карта за еднократно пътешестване на книжен притежател с цена 1,60 лева

2.Въвеждане на нов превозен документ - Електронна карта за пътешестване, позволяваща прекачвания, с валидации в границите на 30 минути - цена 1,60 лева

3. Въвеждане на нов превозен документ - Електронна карта за пътешестване, позволяваща прекачвания, с валидации в границите на 60 минути - цена 2,20 лева

Картите за пътешестване с прехвърляне дават опция за реализиране на пътешестване с безграничен брой прекачвания в границите на 30 или 60 минути.

При таксуване в 29-тата минута след първото таксуване, респективно в 59-тата минута, пасажерът ще може да приключи пътуването си до мечтаната спирка по тази линия.

Не се плануват промени в цените на преференциалните транспортни документи.

Въвеждат се и пакети, които да облекчават жителите:

- Карта с талони за 10 еднократни пътувания за един пасажер за наземен превоз
- Електронна карта, заредена за 10 еднократни пътувания за един пасажер, за трамваи и тролейбуси
- Електронна карта, заредена за 10 еднократни пътувания за метро

Електронна карта с пакети пътувания, позволяващи прехвърляне, годни за всички линии:

- Електронна карта с 20 пътувания, позволяващи прехвърляне, с валидации в границите на 30 минути, на стойност 30,00 лева (всяко пътешестване по 1,50 лева.)
- Електронна карта с 20 пътувания, позволяващи прехвърляне, с валидации в границите на 60 минути, на стойност 40,00 лева (всяко пътешестване по 2,00 лева.)

- Запазва се „ Умна еднодневна карта “ (карта с агрегация на пътуванията в рамките от 00:00 до 23.59ч.) на цена 4,00 лева

- Трансформиране на еднодневна карта за всички линии в Електронна карта за 24 часа с цена 6,00 лева (важи и за нощен транспорт)

- Въвеждане на нов превозен документ - Електронна карта за 48 часа с цена 10,00 лева (важи и за нощен транспорт).

- Трансформиране на тридневната карта за всички линии в Електронна карта за 72 часа с цена 14,00 лева (важи и за нощен транспорт)
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР