София. Дигиталните зелени сертификати предизвикаха много полемики. В крайна сметка

...
София. Дигиталните зелени сертификати предизвикаха много полемики. В крайна сметка
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов: Българите са най-скептични в целия ЕС към ваксинацията

София. Дигиталните зелени документи провокираха доста полемики. В последна сметка обаче концепцията на Европейски Съюз и на европейските институции е да се откри метод, по който напредването в коронакризата да стане по-евтино, по-лесно и по-безопасно. Колкото и да ги подлагаме на критика, към този момент нищо по-добро не е измислено. Това съобщи евродепутатът Петър Витанов по време на директно включване от страницата си във " Facebook ", оповестиха от пресофиса на евродепутата .

По думите му стана ясно, че се чака до 21 юни Европейски Съюз да има настоящ правилник с окончателните параметри на цифровите документи. „ Убеден съм, че при една добра полемика в границите на европейските институции, ще можем консенсусно да приемем правилник, който да бъде единствено от изгода на европейските жители. Така че да се възвърне свободното пътешестване, обменът, търговията, туризмът, по-бързо, в сравнение с в случай че чакаме да имунизираме всички и да реализираме стаден имунитет “, сподели още Витанов.

Според него запасите и недоверието към документите в България се пораждат от неналичието на публичен спор по тематиката. „ Виждате какво прави министър-председателят в оставка – болнични, отпуск, отива на Европейски съвет, тематиката се дискутира, само че ние не знаем позицията на нашето държавно управление. За страдание, доста постоянно виждаме еднолични решения и работим на системата „ проба-грешка “. В България скептицизмът към имунизацията е максимален в целия Европейски Съюз. Една от аргументите е неналичието на общонационална осведомителна акция, каквато има във всяка страна-членка “, счита ръководителят на българските социалисти в Екологичен потенциал.

Той се притеснява, че неуспехът в ръководството на ковидкризата ще засегне тежко туристическия отрасъл и тази година. В България туризмът понижа от 13,5% на 10% от Брутният вътрешен продукт, а предходната година означи 90% спад във връзка с броя на задграничните туристи, почиващи в страната.

„ Не съм оптимист. Ние към този момент изпуснахме и този летен сезон. Дори да въведем зеления документ и хората да влизат по-лесно на територията на България, кои ще са тези европейски жители, които ще желаят да дойдат в страна с висока заболеваемост, на едно от първите равнища по смъртност в Европа? “.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР