София. Близо 100 кг контрабандна паста за наргиле иззеха митническите

...
София. Близо 100 кг контрабандна паста за наргиле иззеха митническите
Коментари Харесай

Контрабандна паста за наргиле за над 25 000 лв задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

София. Близо 100 кг контрабандна паста за наргиле иззеха митническите чиновници от Търговско дружество Митница Бургас. Това оповестиха от Агенция " Митници ".

На 2 септември, към 16.00 часа, на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " идва товарен автомобил с непозната регистрация. Шофьорът, сръбски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Чехия. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция. След пролъчване с рентген и физически надзор митническите чиновници откриват на разнообразни места в шофьорската кабина 199 пакета с паста за наргиле, всеки по 0.500 година, без акцизен бандерол. Акцизната стока с пазарна стойност 25 173 лв. е арестувана. Стойността на дължимия данък е 15 124 лв..

В хода на инспекцията са открити и недекларирани 90 текстилни произведения –блузи, тениски, панталони с лого на световноизвестни марки.

На водача са формирани два акта по Закона за митниците – единият за транспортиране на акцизни артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, другият - за недекларираните облекла.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР