София. Българският бизнес може да осигури 200 000 работни места

...
София. Българският бизнес може да осигури 200 000 работни места
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Бизнесът може да осигури 200 000 работни места за украинци

София. Българският бизнес може да обезпечи 200 000 работни места за украински жители, сподели по БНР депутатът от “Демократична България ” Антоанета Цонева, като се базира на диалози на представители на работодателските организации с хора от държавното управление.
През уикенда Антоанета Цонева, която е ръководител на парламентарната Комисия за политиките за българите отвън страната посети градове с компактни бежански маси. “В Добрич, Варна, Балчик видяхме, че координационните центрове, построени от институциите за бежанците, действат ”, сподели тя. И увери, че са обезпечени рейсове, които чакат на граничните пунктове в Румъния и Молдова, с цел да докарат във Варна хора с български генезис и други украински жители, които бягат от войната.

Цонева благодари на хотелиерите за положените големи старания, като подсети за упованията им да получат обезщетения най-малко за електрическата сила. И заяви, че към този момент има признато държавно решение за всеки приютен емигрант да се заплащат по 40 лева храноден в продължение на три месеца.

Председателят на комисията за българите в чужбина подсети също, че Европейската комисия задейства директивата, съгласно която всички украински бежанци на територията на Европейски Съюз получават статут за престояване за 1 година, който им обезпечава достъп до обществената и здравна система, както и до пазара на труда в страните членки.

Цонева съобщи още, че стабилността на ръководещата коалиция е била доказана с гласуването на оставката на министъра на защитата Стефан Янев и с парламентарната декларация за войната в Украйна, която упълномощи държавното управление да води договаряния за налагане на наказания над Русия. Тя обаче посочи, че националният интерес изисква всички политически партии, в това число опозиционните, да имат отговорно отношение, а не да пропагандират съветската линия. И предизвести ГЕРБ да не се включва в хибридни офанзиви, като тази със основаването на суматоха за горивата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР