София. България се включи в Съвместен призив на министрите на

...
София. България се включи в Съвместен призив на министрите на
Коментари Харесай

България се включи в Съвместен призив на министрите на ЕС, отговарящи за цифровите и електронните комуникации

София. България се включи в Съвместен апел на министрите на Европейски Съюз, отговарящи за цифровите и електронните връзки, оповестиха от Министерство на електронното ръководство . Министърът на електронното ръководство Бождидар Божанов подписа през днешния ден Съвместен апел от министрите на Европейски Съюз, отговарящи за цифровите и електронните връзки, с който те изрично осъждат непредизвиканата и неоправдана военна експанзия на Руската федерация против Украйна.

В документа се споделя, че с противозаконните си военни дейности Русия жестоко нарушава интернационалното право и правилата на Устава на Организация на обединените нации, и подкопава европейската и международна сигурност и непоклатимост. С този Призив, страната ни заявява ангажимент за подсилване на устойчивостта на цифровата инфраструктура на Украйна, както и за стеснен мониторинг на обстановката, и осъществяването на глобите по отношение на съветските държавни източници на информация. Призовани за съдействие в документа са и представителите на цифрови компании - огромни онлайн платформи, платформи за видео стрийминг, обществени медии, платформи за междуличностна връзка, снабдители на посреднически или осведомителни услуги, както и други представители на цифровия бранш.

Съвместният апел е формиран след провело се през днешния ден, 8 март, неофициално съвещание на Съвета на Европейския съюз по превоз, телекомуникации и енергетика (формат „ Телекомуникации “). Заради интензивната интернационална конюнктура, Френското председателство на Съвета промени напълно дневният ред на Неформалното съвещание, като фокусът беше войната в Украйна.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР