София. Активизирането на гражданското общество е аспект, който искаме да

...
София. Активизирането на гражданското общество е аспект, който искаме да
Коментари Харесай

Президентът на Латвия Егилс Левитс: Активизирането на гражданското общество е аспект, който искаме да постигнем в проектите на нашите инициативи в рамките на „Три морета

София. Активизирането на гражданското общество е аспект, който желаеме да реализираме в плановете на нашите начинания в границите на „ Три морета “. Това сподели президентът на Република Латвия Егилс Левитс по време на президентския панел в границите на Бизнес форума към Инициативата „ Три Морета “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Най-напред благодаря на президента Радев за това, че е хазаин на това събитие и че след една година спиране, заради пандемията, ние сме дружно онлайн “, уточни той

„ Ние всички сме членове на Инициативата „ Три морета “ и а Европейския съюз. Мисля, че това е доста значимо, тъй като ние сме част от Европа - Централна, Югоизточна, Североизточна. Това е доста значим географски район. Те не са толкоз добре свързани между тях. Този минус би трябвало да бъде решен. Тези начинания се движат от бизнеса, тъй като се движат от комерсиалните ползи, което ще помогне да осъществим задачите на нашата Инициатива. Участваме в този план, тъй като в него има доста огромен капацитет за развиване, като част от Европа, в цифровия бранш, превоза, енергетиката, с цел да можем да участваме в развиването на тази част на Европа. Това ще бъде доста съществено развиване в нашия район и всички са добре пристигнали да вземат участие “, сподели президентът на Латвия.
Той акцентира, че Латвия е подготвена да даде своя принос към това развиване на района.

„ Въвличането на гражданското общество - това е една основа на нашата политическа активност и политически цели. Гражданското общество в нашите страни е една основа за задачите, които ние желаеме да реализираме, изключително в политически смисъл. Ние споделяме фундаменталните полезности и човешките права с всички страни - членки на Европейския съюз. Активизирането на гражданското общество е един аспект, който ние желаеме да реализираме в плановете на нашите начинания в границите на „ Три морета “ ", добави Левитс.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР