София. Ако до седмица правителството не вземе бързи мерки по

...
София. Ако до седмица правителството не вземе бързи мерки по
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов, анализатор: Ако до седмица правителството не вземе бързи мерки по ключовите скандали, не го чака нищо добро

София. Ако до седмица държавното управление не вземе бързи ограничения по основните кавги, не го чака нищо положително. Това сподели анализаторът проф. Михаил Константинов, като насочи в ефира на Радио „ Фокус “ няколко съвета към ръководещите, с цел да съумеят да потушат наличните огнища на обществено напрежение у нас. „ Първо би трябвало неотложно да спрат с лъгането и „ мишкуването “ по Истанбулската спогодба – тя би трябвало да бъде изтеглена от Народното събрание, а не прибрана в някое чекмедже и да се чака тихомълком да стане нещо. На второ място – разширение на механизма за самозащита, бърз развой против доктор Димитров и обективна присъда, която да задоволи и обществото, и правните условия.

Освен това би трябвало да бъде доста ясно, че в България има предприятия от национално значение и тяхното владение не може да става по този начин, че страната да се прави, че ги няма. Трябва да има държавен надзор на структуроопределящите предприятия, тъй като не е правилно, че страната постоянно е неприятен собственик. Случаят с ЧЕЗ сподели какво би трябвало да се направи “, разяснява проф. Михаил Константинов. Той акцентира, че възходящото напрежение би могло да докара до приближаващи предварителни парламентарни избори. Анализаторът добави, че парламентарни избори в този момент не биха били положително решение у нас, както и не вземат решение никакви проблеми и в Европа – в Германия, Италия и Франция.
/FocusNews
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР