Соевият лицетин е една от най-често срещаните субстанции в шоколадовите

...
Соевият лицетин е една от най-често срещаните субстанции в шоколадовите
Коментари Харесай

Генномодифицираният лецитин е скрита отрова!

Соевият лицетин е една от най-често срещаните вещества в шоколадовите произведения. И по-точно, става въпрос за генномодифицирания соев лецитин.

Лецитин се добива от зърната на соя и се значи с Е322, когато се влага в храните като емулгатор. Той е комплицирано органично съединяване, спадащо към групата на фосфолипидите. Всъщност фосфолипидите са измежду жизненоважните за тялото. В организма лецитинът се съдържа най-много в мозъчната тъкан и нервната система и се грижи за вярното им действие. Всъщност той име редица изгоди за човешкия организъм, дължащи се на жизненоважните му съставки.

Естественият лецитин е потребно и здравословно съединяване. То се радва на огромна известност в хранителния режим при третирането на високия холестерол и биполярните разстройства.

И колкото е потребен соевият лецитин, толкоз нездравословен е генномодифицираният. Това се дължи на обстоятелството, че множеството соя, която се отглежда в Съединени американски щати, е генетичномодифицирана. У нас едвам 5% от шоколадите и шоколадовите произведения се създават с натурален лецитин. Всички останали са цялостни с ГМО артикул, наподобяващ тази субстанция.

Генномодифицираният соев лецитин е също толкоз рисков, колкото и другите ГМО артикули. Най-честите опасности от потреблението им са увреждане на черния дроб, риск от рак на стомаха и стерилитет.

Както споменахме, лецитинът се отбелязва като Е322, само че няма метод по какъв начин да разберем дали веществото е с натурален растителен генезис или е резултат на генна трансформация. Най-богатият натурален източник на лецитин е яйчният жълтък. За всеобщото произвеждане обаче веществото се извлича от промишлени боклуци от соево масло и други соеви артикули.

Опасността от генномодифицирания лецитин е извънредно висока, защото всеобщо публикувано е мнението, че под обозначението Е322 стои естествен артикул, който в интерес на здравето. Има редица рекомендации за независим банкет на субстанцията като добавка или като лекарство.

За да се възползвате от тези изгоди, е нужно да залагате единствено на артикули, на които прецизно е упоменато потреблението на органически соев лецитин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР