Сочна домашна пица можете да приготвите с помощта на правилен

...
Сочна домашна пица можете да приготвите с помощта на правилен
Коментари Харесай

Тайната на сочната домашна пица

Сочна домашна пица можете да приготвите благодарение на верен метод към основаването на основата и на плънката на пицата.

Перфектното тесто за пица би трябвало да е не по-дебело от половин сантиметър, а ръбовете й би трябвало да са дебели към 2 сантиметра, само че не повече.

За да стане пицата сочна и тестото да поеме плънката, тестото не би трябвало да се разточва, а да се издърпва с ръце, до момента в който стане кръгло и фино. Оставя се да почине и по-късно се поставя във фурната.

 Пица

Но преди този момент тестото се намазва с доматен сос, следва плънката и се получава в действителност сочна и вкусна домашна пица. За да извършите съвършената сочна пица, са нужни следните артикули за тестото: 2, 5 чаши брашно, 1 чаша топла вода, половин чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица зехтин, половин кубче квас. За плънката: 250 грама млени или ситно нарязани обелени домати, 2 скилидки чесън, 125 грама моцарела, 1 китка босилек.

Върху масата се изсипва брашното, в средата му се прави кладенче и в центъра на това кладенче се поставят солта, зехтинът и маята. Водата се прибавя последователно и всичко се разбърква деликатно.

След като тестото стане гъсто, се меси 10 минути, с цел да стане еластично. Покрива се с забрадка и се оставя за 30 минути. Фурната се включва на 250 градуса.

Чесънът се нарязва на ситно и се запържва, прибавят се доматите и половината китка босилек, нарязан на ситно. Добавят се малко сол и черен пипер на усет, всичко се разбърква, котлонът се понижава и плънката се задушава на муден огън 20 минути.

Тестото се омесва още веднъж и благодарение на издърпване се прави кръг. Можете да разделите тестото на две елементи и да извършите две обособени пици. Не е наложително основата за пицата да съставлява съвършен кръг.

 Домашна Пица

Върху пицата се намазва плънката – тук не е належащо авансово намазване с доматен сос, защото той е част от плънката.

Плънката се разпределя по този начин, че да остане свободно тесто 1 сантиметър от края. Върху плънката се подреждат филийките нарязана моцарела и останалият босилек – на листенца. Пицата се пече 10 минути.

Можете да извършите сочна пица с бекон. Необходими артикули: 350 грама тесто за пица, 3 домата, 2 супени лъжици доматено пюре, половин чаена лъжичка сушен босилек, 2 супени лъжици зехтин, 1 яйце, 50 грама кашкавал, 100 грама бекон.

Доматеното пюре се смесва с босилека и 1 супена лъжица зехтин и с тази примес се намазва основата за пицата. Върху нея се разпределят нарязаните на филийки домати и фино нарязаният бекон. Яйцето се разрушава с 1 супена лъжица зехтин и се излива върху пицата. Поръсва се с настърган кашкавал. Пече се 20 минути на 200 градуса.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР