Собствениците на барове, клубове и дискотеки ще бойкотират заповедта на

...
Собствениците на барове, клубове и дискотеки ще бойкотират заповедта на
Коментари Харесай

Барове и дискотеки обявиха бойкот на мерките

Собствениците на питейни заведения, клубове и нощни заведения ще бойкотират заповедта на Столичната районна здравна ревизия да затварят в 22:00 ч., тъй като съгласно тях тя е дискриминационна.

Ще продължим да работим протестно, сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов след среща на притежателите на нощните заведения в София, на която са били разисквани следващи дейности поради предстоящото им затваряне, заяви Българска телеграфна агенция.

" Персоналът на заведенията е имунизиран съвсем на 100%. Искат да оставят имунизираните хора на улицата, без работа. Най-вероятно на днешната среща ще вземем решение да не съблюдаваме новите ограничения, тъй като другояче ще бъдем обречени на банкрути. Няма да съблюдаваме работното време, което се постанова, защото нямаме друга алтернатива. От 6 месеца сигнализираме, че ще пристигна тази вълна на ковид и, че нещо такова ще се случи, само че не бяхме чути ", изясни Алибегов по-рано през днешния ден.

Със заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия Данчо Пенчев от 00.00 ч. на 27 януари се вкарва ограничаване до 50% в капацитета/работната площ/брой лица в обектите и действия със значение за публичното здраве и заведенията за хранене и развлечения - заведения за хранене, кафенета, бирарии, сладкарници, питейни заведения, сладкарници, чайни и други В тях допускането на хора още веднъж ще бъде със зелен документ. От същата дата се вкарва и работно време до 22.00 ч. за игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения, в това число и тези към местата за настаняване.

Емил Коларов - ръководител на Сдружението на заведенията в България, съобщи, че в случай че тази заповед не бъде анулирана, от сектора са подготвени на протестни дейности в страната.

Ричард Алибегов пък сподели, че тази заповед е в прорез с политиката на държавното управление за по-голяма имунизация, тя лимитира активността на заведенията, на които им предстоят съществени заплащания на сметки за ток, налози, заплати.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР