Собственикът на най-скъпия часовник в света шейх Сауд бин Мохамед

...
Собственикът на най-скъпия часовник в света шейх Сауд бин Мохамед
Коментари Харесай

Прокълнат часовник носи смърт на собствениците си

Собственикът на най-скъпия часовник в света шейх Сауд бин Мохамед Ал Тани умря ненадейно в дома си в Лондон. Така часовникът с марка Патек Филип донесе злощастие на още един от притежателите си.

48-годишният милиардер е възнамерявал да продаде скъпата движимост, оценена на 23 милиона швейцарски франка, на търг. Неочаквано обаче притежателят му умира от сърдечно затруднение, два дни преди да се организира общественото наддаване.

Луксозният часовник с марка Патек Филип е прочут с печална популярност, откакто всичките му притежатели са преследвани от нещастна орис, незабавно щом се снабдят със скъпия предмет.

Проклятието почнало още през 1925 година, когато първият му притежател Хенри Грейвс поръчва да се създаде най-сложния часовник в света. Така през 1933 година след направената поръчка се появява часовникът Патек Филип.

7 месеца откакто Грейвс поставя най-скъпия часовник на ръката си, най-хубавият му другар умира. Няколко години по-късно в автомобилна злополука умира и синът му Джордж.

Семейството е смазано от тъга, тъй като най-големият наследник на Грейвс умира на 25 години. Тогава банкерът решил, че този безценен часовник е анатемосан и му носи злощастие.

Грейвс подарява часовника на щерка си, тя надлежно на сина си, до момента в който семейството не решила да го продаде на търг, написа Дейли мейл.

От него се заинтересувал катарският шейх Сауд бин Мохамед и преди 15 години той заплаща 11 милиона $, с цел да се снабди с часовника.

Милиардерът е и някогашен министър на културата в Катар, като е прочут с колекционерската си пристрастеност на антики.

Редкият предмет трябваше да бъде продаден на търг в Женева за рекордните 23 милиона швейцарски франка, само че шейхът умря два дни преди този момент. С парите от продажбата на часовника той е трябвало да покрие свои остарели задължения.

Луксозният часовник разполага с безконечен календар, който може да демонстрира лунните етапи и звездното време, също така с акуратност демонстрира времето на изгрев и залез в Ню Йорк.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР