Собственикът на Лацио Клаудио Лотито получи 30-дневен ултиматум от ръководството

...
Собственикът на Лацио Клаудио Лотито получи 30-дневен ултиматум от ръководството
Коментари Харесай

Собственикът на Лацио получи ултиматум от ръководството на Серия А

Собственикът на Лацио Клаудио Лотито получи 30-дневен ултиматум от управлението на Серия „ А “. В този период предприемачът би трябвало да продаде един от двата си клуба, които през идващия сезон ще играят в италианския футболен хайлайф.

64-годишният Лотито е притежател и на Салернитана, който нощес се завърна в Серия „ А “ след 23 години, записвайки победа с 3:0 над Пескара. Така отборът от Салерно си подсигурява финиширане на едно от първите две места в Серия „ Б “.

Очакванията са Лотито да се раздели със собствеността на Салернитана, а не с тази на Лацио. Според разпоредбите той няма право да продава клуба на свои родственици до четвърто коляно.

„ Има предписание на ФИФА, което не разрешава един човек да е благосъстоятелност на два клуба в една дивизия от професионалния футбол. Клаудио Лотито, а и всички останали знаеха, какво ще би трябвало да се случи, в случай че Салернитана влезе в Серия „ А “. Правилата са ясни и неговата благосъстоятелност върху два клуба не може да продължава или отборът от Салерно няма да получи право да играе в елита другия сезон “, съобщи президентът на Италианския футболен съюз Габриеле Гравина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР