Собственик на японска верига ресторанти за суши купи най-скъпия продукт,

...
Собственик на японска верига ресторанти за суши купи най-скъпия продукт,
Коментари Харесай

Японец купи най-скъпата риба тон за суши

Собственик на японска верига заведения за хранене за суши купи най-скъпия артикул, откогато е почнал своя бизнес. Японецът е платил 632 000 щадски $ за 212-килограмова риба звук.

Хранителният артикул се е продавал за 74.2 милиона японски йени, което се равнява почти на 632 000 щадски $.

212-килограмова алена риба звук се е продавала на търг в Токио на рибния пазар в Тсукиджи, написа Bloomberg. И защото е обичайната за приготвянето на суши, притежателят на веригата решил да заплати желаната сума.

Киоши Кимура постоянно печели сходни търгове, а рибата, която е уловена край крайбрежията на префектура Аомори в Северна Япония, е единствено част от изключително скъпите артикули, с които се е сдобил през последните години.

Цената на тази риба звук се подрежда едвам ба второ място в класацията за най-скъпите артикули, които рибното пазарище в Токио е вижда. Най-скъпата риба звук се е продала през 2013 година, когато купувачът се е разделил с 155.4 милиона йени.

Миналата година аукционът трябваше да бъде последният на настоящото му местонахождение в Тсукиджи, като се планираше от тази година търгът да се организира на различен пазар в Япония.

Но регистрираното замърсяване в Токийския залив наложи смяна на проектите. Резултатите от изследванията демонстрираха мощно замърсяване на почвата край някогашен газов цех и по тази причина търгът с голямата риба звук се организира на нормалното място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР