Собственик на бял дом се признава за невинен за стрелбата по чернокож тийнейджър, който позвънил на грешната врата

...
85-годишният собственик на бяла къща, обвинен в стрелбата по чернокож
Коментари Харесай

85-годишният собственик на бяла къща, обвинен в стрелбата по чернокож тийнейджър, който звъннал на грешната врата, пледира невинен в сряда в съд в Мисури по обвинения в нападение от първа степен и въоръжено престъпление.

Процесът срещу Андрю Лестър беше насрочен за 7 октомври 2024 г. Той ще остане под гаранция в очакване на процеса.

Лестър не говори по време на краткото обвинение.

 Андрю Лестър пледира невинен. class= Андрю Лестър пледира невинен. Окръг Клей, Мисури, офис на шерифа

Шестнадесетгодишният Ралф Ярл отиде на 13 април, за да вземе по-малките си братя и сестри на грешен адрес в Канзас Сити – 1100 NE 115th Street вместо 1100 NE 115th Terrace. След като позвъни на вратата на Лестър, Ралф беше прострелян и ранен в главата и ръката; той оцеля.

Първоначално Лестър беше задържан, но освободен часове след стрелбата. Дни по-късно е издадена заповед за арест на Лестър и той се предаде на 18 април.

Ралф Ярл Family CNN видео

На въпрос дали Лестър също може да бъде обвинен в престъпления от омраза, прокурорът на окръг Клей Закари Томпсън каза, че в Мисури престъплението от омраза е по-ниско ниво на престъпление. Той каза, че добавянето на такива обвинения може да представлява двойна опасност.

Но „мога да ви кажа, че в този случай имаше расов компонент“, каза Томпсън на пресконференция през април, без да дава подробности.

Стрелбата беше сред редица случаи, включващи млади хора, застреляни или убити, след като по погрешка отишли ​​в грешната къща, грешната алея или грешната кола.

Кметът на Канзас Сити Куинтън Лукас каза, че вярва, че Ралф е бил расово профилиран от стрелеца.

„Да се ​​преструваш, че расата не е част от цялата тази ситуация, би означавало да си забиеш главата в пясъка“, каза Лукас. „Това момче беше застреляно, защото съществуваше, докато Блек.“

Klint Ludwig Andrew Lester Split Клинт Лудвиг Андрю Лестър Сплит CNN / окръг Клей, шериф на Мисури видео

Но адвокатът на Лестър, Стивън Салмън, каза, че няма „никакви доказателства, че расата има нещо общо“ със стрелбата, съобщи KMBC, филиал на CNN.

„Освен това имаше признание, че Ярл е хванал дръжката на вратата на Лестър, за да получи достъп до къщата“, каза Салмон, според KMBC.

Лестър казал на полицията, че е открил огън веднага след като е отворил звънеца, когато е видял Ралф да дърпа външната дръжка на вратата, според документа за вероятната причина, получен от CNN.

Той също така каза на полицията, че не е разменил думи с тийнейджъра, преди да стреля по него през заключена стъклена врата, според документа за вероятната причина.

Но Ралф каза, че никога не е дърпал вратата. Той позвънил на вратата и изчакал известно време, преди един мъж в крайна сметка да отвори вратата и веднага да го застреля в главата, според документа.

 Жертва на стрелбата по KC, Ралф Ярл. class= KC жертва на стрелба, Ралф Ярл. GoFundMe

Докато Ралф все още бил на земята, той казал на полицията, стрелецът стрелял отново и го прострелял в ръката.

Лестър каза, че е „уплашен до смърт“ поради размера на момчето, според съдебните документи.

Но адвокат на семейството на Ралф каза, че идеята е абсурдна, тъй като тийнейджърът е бил висок 5 фута 8 инча и е тежал 140 паунда.

„Той е най-малко внушителното дете, което съм срещал“, каза адвокатът Лий Мерит през април. „Той е 16-годишен музикант. Той не е известен с физическата си мощ."

Ралф е изписан от болница, но баскларинетистът от гимназията е изправен пред дълъг път към възстановяването, каза семейството му.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР