Снимки Петел следи какво се случва след жестокото убийството на

...
Снимки Петел следи какво се случва след жестокото убийството на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинения за убийството на 31-годишната Валентина

Снимки

" Петел " следи какво се случва след жестокото убийството на Валентина от Варна.



Състав на Окръжен съд - Варна почете настояването на Окръжна прокуратура и постанови мярка задържане под стража на обвинявания за убийството на 31-годишна жена във Варна. Това съобщи за Агенция " Фокус "  окръжният прокурор Красимир Конов.



Той съобщи, че обвиненият ще бъде съден за съзнателно ликвидиране.

Прокурор Конов разяснява, че обвиненият се е възползвал от опцията да не дава пояснения по случая и не е признал виновност.

Задържаният е Ивайло П.

От Окръжния съд напомнят хронологията съгласно обвиняването, съобщи Морето.нет.
 

В началото на януари тази година 31-годишна жена е оповестена за търсене. На 27 януари нейният другар Ивайло П. е притеглен като обвинен за убийството ѝ, откакто тялото на жертвата е открито в септична яма в парцела, населяван от него, в местността Евксиноград. Мястото е било замаскирано, като върху него била засадена растителност.

Защитата на Ивайло поиска установяване на мярка за неотклонение „ домакински арест “ с претекстовете, че в хода на следствието мъжът е бил разпитван неведнъж, имал е задоволително време да се укрие, само че не го е направил. Имал и постоянен адрес, на който е бил намиран.

Осъждан е за владеене на опиати, само че е оправдан по право и съгласно юриста му, не се касае за персона с висока социална заплаха.

Обвиняемият добави, че се грижи за татко си и не би се укрил, заради което помоли съда за установяване на по-лека мярка от „ задържане под стража “.

Според Варненският областен съд, събраните досега доказателства, въпреки и в начален стадий на следствието, са задоволително, с цел да се изведе извод за обосновано съмнение за съпричастност на Ивайло П. към повдигнатото му обвиняване. Изводът се поддържа от осъществените разпити на очевидци, осъществените огледи и фотоалбуми от мястото на престъплението, както и от направените претърсвания.

За съда е налице и другата законова хипотеза – обвиняемият да се укрие или да извърши закононарушение. Касае се за обвиняване в тежко съзнателно закононарушение, което Ивайло П. се е опитал да прикрие, замаскирайки мястото, където е намерено тялото и освобождавайки се от кучетата на жертвата. Поради споделените съображения, съдът дефинира на 39-годишния мъж най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде прегледано на 7 февруари.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР