Мигрантският поток ще се засили през следващите години заради новите

...
Мигрантският поток ще се засили през следващите години заради новите
Коментари Харесай

Мигрантският поток ще се засили, прогнозира Илияна Йотова

Мигрантският поток ще се ускори през идващите години поради новите спорове в Близкия изток. Това мнение изрази вицепрезидентът Илияна Йотова след събитието " Сигурна зона за непридружени деца " в Центъра за бежанци в Харманли, съобщи Българска телеграфна агенция.

" 10 години бяха нужни на европейските институции, с цел да създадат европейското законодателство. България публично поддържа Пакта за миграцията, само че и тук стартират нашите проблеми, тъй като единствено в границите на две години би трябвало да достигнем стандарти, които нямаме. Независимо от многото старания на разнообразни равнища в България, за жалост се резервираха текстовете, в които главната тежест за миграционните талази и потоци ще поемат страните на външните граници на Европейски Съюз, каквато е и страната ни ", разяснява Йотова.

Тя акцентира, че с новия пакт се слагат още по-сериозни условия към страната и добави, че на границите ще би трябвало да бъде осъществено всичко - от идентификацията на влизащите мигранти до тяхната реадмисия. Йотова не е сигурна, че разполагаме с този запас и съгласно нея идващите две години ще са доста тежки за страната ни , с цел да можем да влезем в границите на гласуваните европейски закони.

По мнението й този принцип на релокация, който е умислен в пакта, няма да проработи. Той не проработи 2016 година, няма да проработи и в този момент. Ще има не малко страни, които ще избират да заплащат в европейския бюджет, само че да не одобряват мигранти. Отново тази тежест ще бъде по външните граници, освен в България, а и Италия, Гърция, Малта, Испания, сподели още тя.
 Антон Златанов: Поддържаме 3-4 пъти по-нисък мигрантски напън от предходната година
Антон Златанов: Поддържаме 3-4 пъти по-нисък мигрантски напън от предходната година

" Целта ни е да задържим тези даже леко изненадващи и за нас по-добри резултати "

Все повече деца идват в страната ни без никакви придружители, регистрира Йотова. Тя изясни, че съгласно новото законодателство всяко едно дете би трябвало да има аставник и добави, че в България тази система въобще не е развита.

Йотова бе безапелационна, че ние сме задължени като страна да осигурим опазването на здравето и образованието на тези деца. Тя акцентира, че не са малко случаите, в които близки или такива, които се показват за такива, не желаят децата да посещават български учебни заведения.

Според нея това задава една голяма заплаха за интеграцията на тези деца , тъй като една не дребна част от тях ще останат в България. По думите ѝ някои от тези деца подлежат на връщане, а този въпрос не е създаден нито на българско, нито на европейско равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР