Правителствените политици биват псувани неприлично по улиците, просто чакам това

...
Правителствените политици биват псувани неприлично по улиците, просто чакам това
Коментари Харесай

Фицо предположил преди месец, че може да убият висш представител на управляващите

„ Правителствените политици биват псувани непристойно по улиците, просто очаквам това отчаяние, което интензивно се задълбочава от медии като Dennik N, Sme и Aktuality, да докара до убийството на някой от първите държавни политици. И нито един милиметър не пресилвам “, сподели Фицо във видеообръщение, оповестено на 10 април на страницата му във Facebook, написа.

Според премиера разочарованието на част от обществото е предизвикано от резултатите от президентските избори в Словакия, на които завоюва Петер Пелегрини, а не демократичният претендент Иван Корчок, който беше подсилен от част от гласоподавателите.

Опитът за убийството на словашкия министър председател Фицо беше осъществен в сряда от 71-годишния публицист Юрай Синтула след съвещание на държавното управление в град Гандлова, на 190 километра от Братислава. Премиерът бе превозен с хеликоптер до болничното заведение. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че положението на Фицо е сериозно. По време на покушението нападателят е стрелял пет пъти по шефа на кабинета, до момента в който министър председателят желал да поздрави хората. Според Министерство на вътрешните работи стрелецът е бил стимулиран политически.

Фицо неведнъж се е противопоставял на доставката на оръжие за Украйна и също по този начин е заявявал, че ще блокира участието на Украйна в НАТО, защото това би означавало началото на Третата международна война. Според Фицо спорът в Украйна е почнал още през 2014 година с „ индиферентното държание на украинските неонацисти “ и Русия е била подведена да има вяра, че НАТО ще спре да се уголемява.

Премиерът на Словакия също се разгласи срещу изпращането на военни в Украйна.

Според него възможното изпращане на войски на НАТО в тази страна би довело до ескалация на спора. Фицо съобщи още, че Словакия не е от страните, които са заинтригувани да основават зложелател от Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР