Снимка znamena-flagove.comСърбия скърби за патриарх Ириней. Тридневен национален траур е

...
Снимка znamena-flagove.comСърбия скърби за патриарх Ириней. Тридневен национален траур е
Коментари Харесай

Сърбия в траур за три дни заради кончината на патриарх Ириней

Снимка znamena-flagove.com

Сърбия скърби за патриарх Ириней. Тридневен народен печал е бил разгласен в страната, заяви локалният в. Политика, написа

Днес държавното управление в Белград е оповестило траура по отношение на кончината на главата на Сръбската православна черква (СПЦ) патриарх Ириней. Деветдесетгодишният духовник е умрял тази заран в резултат на коронавирусната зараза в белградска военна болница.

" До неделя в това число няма да се организират културни мероприятия ", се е посочвало в постановлението на държавното управление.

Премиерът на западната ни съседка Ана Бърнабич е изразила своята тъга във връзка кончината на водача на СПЦ. " Патриарх Ириней бе знак на сръбското национално единение ", е декларирала тя.

Тридневен печал за интервала 20 – 22 ноември 2020 година е оповестила и Република Сръбска (автономна част на Босна и Херцеговина).

Съболезнования към сръбския народ са изрзили българският министър председател Бойко Борисов, съветският президент Владиир Путин, политици от Балканите и звездата Цеца Величкович.

Междувременно Синодът на СПЦ е провел изключително заседание. Високопоставените клирици са обсъждали по кое време и по какъв начин предвид на разпространяването на корона вирусната зараза ще се организира погребението на Ириней.

Единственото, което е станало ясно към този миг е било, че опелото ще се състои в белградския храм " Свети Сава "

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР