Снимка: Пресслужба на Мегапорт РейсингРали шампионите Мирослав Ангелов и Георги

...
Снимка: Пресслужба на Мегапорт РейсингРали шампионите Мирослав Ангелов и Георги
Коментари Харесай

Убедителен първи ден в рали България за шампионите 

Снимка: Пресслужба на " Мегапорт Рейсинг "

Рали първенците Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с автомобил Skoda Fabia Rally 2 Evo ще нощуват като водачи в 51-то издание на рали „ България “. Екипажът на „ Мегапорт Рейсинг “ има преднина от 1:04,6 мин пред Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9, оповестиха от пресцентъра на отбора на водачите.

Трети на 2:41,8 мин са Угур Сойлу и Арас Динчер с Skoda Fabia R5. Ангелов и Гаджев завоюваха 9 от 11 прави в деня. Още в първата права „ Бялата вода “ екипажът натрупа преднина от 6 сек пред гостите от Турция Сойлу и Динчер, и 10,5 сек на Сурилов и Здравков. Във втората права „ Девня “ Ангелов остана втори на 2,7 сек, а в идващите стадии борбата сред двата екипажа бе извънредно близка и забавна. В съдебна експертиза „ Лозево 1 “ съперниците дадоха равно време, след което времената бяха близки до СЕ6 „ Лозево 2 “, където Сурилов изостана с 14,8 сек и по този начин задатъкът на „ Мегапорт Рейсинг “ набъбна на 32 сек. До деветата права също двата автомобила се движеха със сходно движение, само че на минаването на „ Новосел “ 2 първенците завоюваха с 23,4 сек пред Сойлу, а Сурилов остана трети на 24,3 сек. В идващите две прави екипажът кара без риск и приключи като водач деня. 
„ Доволни сме от първия ден. В първата права дадохме премерена газ, не рискувахме доста поради дупките по асфалта, знаехме, че на макадама по-късно ще имаме превес. На бързата права Девня видяхме, че Mitsubishi-то може да е бързо и се заформи чудесна борба. Отдавна чакахме мощна конкуренция в родния шампионат. На дъжда също успяхме да се възползваме от изискванията. В последната права върнахме доста газта, тъй като нямаше смисъл да рискуваме “, разяснява Ангелов след финала на деня. 
Утре предстоят 5 спортни прави с обща дължина 50 км, от които две минавалия на именитата „ Аладжа манастир “ и суперспециална права в града.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР