Снимка PixabayИзмежду многото варианти, Сингапур одобри използването на ваксината срещу

...
Снимка PixabayИзмежду многото варианти, Сингапур одобри използването на ваксината срещу
Коментари Харесай

Сингапур одобри ваксина срещу COVID-19

Снимка Pixabay

Измежду многото разновидности, Сингапур утвърди потреблението на имунизацията против ковид на " Пфайзър ", а първата пратка от нея ще дойде до края на месеца, съобщи министър председателят Ли Сян Лун, представен от Асошиейтед прес.

Ли уточни, че Сингапур, който е отделил над 1 милиард сингапурски $ (750 млн. щатски долара) за ваксини, не залага единствено на една ваксина, а на няколко и за задачата са подписани няколко съглашения за авансово закупуване на сходни препарати с компании производители, в това число " Пфайзър " и немския й сътрудник " Бионтех ", " Модерна " и китайската " Синовак ", предава Българска телеграфна агенция.

" След като изследва научните данни и данните от клиничните тествания, Агенцията по здравните науки утвърди потреблението на имунизацията " Пфайзър " / " Бионтех " за потребностите на битката с пандемията ", съобщи Ли в телевизионно послание. " Очакваме през идващите месеци да дойдат и други ваксини. Ако всичко върви по проект, (до третото тримесечие на 2021 г.) ще има задоволително ваксини за всички в Сингапур ", сподели той.

Ли съобщи, че имунизирането ще бъде непринудено и ще бъде гратис за жителите и непрекъснато пребиваващите в Сингапур. Премиерът сподели, че той и някои по-възрастни министри от кабинета ще се имунизират още в самото начало, с цел да покажат, че имунизациите са безвредни.

С преимущество ще са здравните служащи и работещите на първа линия, а също възрастните хора и други уязвими категории, след което ще бъде имунизирана и останалата част от популацията, уточни Ли.

" Сега, когато имунизациите са налични, можем да забележим светлина в края на тунела ", сподели той. " Колкото повече от нас се имунизират, толкоз по-трудно ще бъде за вируса да се популяризира и в толкоз по-голяма сигурност ще бъдем ние като общество ", съобщи Ли и добави, че това ще даде подтик на икономическото възобновяване на Сингапур.

Отделно от това сингапурският щаб по въпросите на имунизирането против КОВИД-19 уточни, че имунизацията на " Пфайзър " няма да се дава на бременни дами, имунокомпрометирани лица и лица под 16 години, до момента в който не се получат повече данни.

Броят на новите случаи на ковид в Сингапур спадна на под 10 дневно. В града страна са регистрирани 58 320 случая на заразяване и 29 умряли.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР