Снимка: PexelsПовишава се възрастовата граница за децата, спрямо които няма

...
Снимка: PexelsПовишава се възрастовата граница за децата, спрямо които няма
Коментари Харесай

В Турция затягат мерките

Снимка: Pexels

Повишава се възрастовата граница за децата, по отношение на които няма да се ползват всички условия. Така, децата на възраст под 12 години са освободени от задължението за показване на PCR/антигенен тест и документ за имунизация при влизане в страната.

Турските управляващи продължиха периода на деяние на рестриктивните мерки поради ковид при влизането в страната, оповестяват от външното ни министерство, предава БНР.

За българските жители остава в действие условието за показване на един от следните документи, които анулират карантината:

- документ за имунизация

- документи, потвърждаващ, че са минали минимум 28 дни от първия позитивен PCR тест, в границите на последните 6 месеца за лицата преболедували Ковид;

- Отрицателен PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в страната;

- Бърз антиген тест, изработен до 48 часа преди влизане в страната.

Остава в действие и условието всички пасажери, идващи от чужбина със аероплан и искащи да преминат през летищните гранични пунктове на Турция, се задължават в границите на 72 часа преди полета да попълнят електронен формуляр на уеб страницата на Министерството на здравеопазването на Турция.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР