В двата най-големи града на Русия - столицата Москва и

...
В двата най-големи града на Русия - столицата Москва и
Коментари Харесай

Тази страна връща Корекомите като в НРБ

В двата най-големи града на Русия - столицата Москва и Санкт Петербург, ще бъдат открити специфични безмитни магазини за чиновници на дипломатически задачи, заяви организация " РИА Новости ", базирайки се на известие на осведомителния отдел на Главното ръководство за обслужване на дипломатическия корпус към съветското Министерство на външните работи, цитира Днес.бг и Българска телеграфна агенция.

" В момента се работи по документалното оформление на активността на тези магазини ", допълват от пресслужбата, като прецизират, че се приготвя пакетът документи, свързани с компанията, която ще провежда безмитната търговия. От магазините ще пазарят освен чиновници на дипломатически задачи, а и такива от консулски институции и други интернационалните организации.

Магазините ще работят на правилото на фамозните по времето на някогашния Съюз на съветските социалистически републики " Берьозка ". Техен аналог в България преди 10 ноември 1989 година бяха магазините от веригата " Кореком ", където се пазариха западни артикули с валута, като правото за това имаха единствено чужденци (дипломати, търговски представители и т.н.), както и българи, работили зад граница, т.е. имащи право по тогавашните разпореждания да имат валута.

Цените във възраждащите се корекоми в Русия ще бъдат в рубли, долари и евро. В тях ще може да влизат и да пазарят единствено лица, получили акредитация от съветското външно министерство. След пазаруването на каквото и да е от тези магазини, ще се издава касов бон с надпис Duty Free, в който който може да има и персонални данни на клиента.

Въпреки удивителната аналогия със социалистическите " Берьозка " от пресслужбата на Министерство на външните работи, настояват: " Грешка е магазините за бъдат считани за възродени " Берьозки " от руско време, в които, с изключение на чужденци, можеше да пазарят и наши жители при съществуване на чекове от Внешпосилторг ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР