Снимка PexelsЧленът на Научния съвет на Франция, вирусологът Бруно Лина,

...
Снимка PexelsЧленът на Научния съвет на Франция, вирусологът Бруно Лина,
Коментари Харесай

Бруно Лина: COVID-19 e на път да се превърне в обичаен сезонен вирус

Снимка Pexels

Членът на Научния съвет на Франция, вирусологът Бруно Лина, съобщи в четвъртък на 4 март по Franceinfo, че „ еволюционният капацитет “ на вируса COVID-19 е на път да бъде привършен, оповестява Le Figaro, представена от Нова тв. „ Когато стигне до този край, той ще се върне в редиците на нормалните сезонни вируси, които предизвикват настинки или леки форми на инфекциозни болести “, сподели експертът. Според Лина имунитетът „ след зараза и след имунизация “ стартира да въздейства на вируса.

„ Ако желае да продължи да се популяризира в човешката популация, би трябвало да се приспособява и да се развива. И тъкмо това прави в този момент “, споделя вирусологът, базирайки се на появяването на нови благоприятни условия. „ Може би сме във фаза, в която този вирус е приключил своята еволюция и в този момент наближаваме края на пандемичната фаза, с цел да се върнем към етапа на незабележима циркулация “, допусна специалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР