Снимка: PexelsИма множество провокации от страна на въоръжените сили на

...
Снимка: PexelsИма множество провокации от страна на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Песков: Има множество провокации от страна на въоръжените сили на Украйна

Снимка: Pexels

" Има голям брой провокации от страна на въоръжените сили на Украйна ". Това съобщи прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков. По думите му, ситуацията по линията за контакт в Донбас е " доста плашеща ".

" Нашата изразителност (за Донбас) е просто безусловно градивна ", сподели представителят на Кремъл, отговаряйки на съответния въпрос. " Ние не се опитваме да представяме мечтаното за действителност. За наше страдание действителността по линията на контакт е доста плашеща, правят се провокации от въоръжените сили на Украйна, те не са единични, а многочислени “.. "

Отговаряйки на въпрос по отношение на предлагането на ръководителя на украинската делегация Леонид Кравчук от 1 април да се вкара „ съблюдаване на цялостно и всеобхватно преустановяване на огъня “, Песков акцентира, че Русия „ не е страна в спора “. " Примирието се отнася до тези страни, които се намират по линията на контакт ", сподели прессекретарят на съветския президент.

Ситуацията в Донбас ескалира на 26 март, когато четирима военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна бяха убити в покрайнините на село Шуми. Киев упрекна за това Народната милиция на Донецката национална република (ДНР). В Донецк те отхвърлиха своето присъединяване в обстрела. По-късно от Народната милиция на ДНР обявиха, че украинските военни са били починали от гърмеж от мина при проучване на минни полета.

По-рано Песков съобщи, че Кремъл показва угриженост, че украинската страна може да предприеме провокативни дейности в югоизточната част на Украйна, които биха представлявали опасност от революция. В сряда пълномощният представител на Руската федерация в Контактната група за споразумяване на спора в Източна Украйна Борис Гризлов назова позицията на Киев по въпросите на сигурността в зоната на спора в Донбас безотговорна и цинична, съобщи Фокус.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР