снимка Петел, архивБроят на служителите в Приюта за временно настаняване

...
снимка Петел, архивБроят на служителите в Приюта за временно настаняване
Коментари Харесай

Общината вдига щата на приюта за бездомни във Варна, половината настанени са бивши жители на Максуда

снимка " Петел ", списък

Броят на чиновниците в Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица във Варна ще бъде повишен. Съветниците от краткотрайната комисия „ Структури и общинска администрация “ към Общинския съвет дадоха единодушието си за увеличение на личния състав със 7,5 щатни бройки, оповестиха от пресцентъра на общината.

Предвижда се работа в приюта да стартират четирима охранители и по един обществен служащ, хигиенист и здравна сестра. На половин щат ще бъде назначен и основен счетоводител.

С новоназначените чиновници щатът на приюта ще стане 18 броя. С тях ще бъде изпълнена целесъобразната бройка на личния състав, която за тази обществена институция е към 20 души, стана ясно на днешното съвещание на комисията.

В момента в приюта са настанени общо 193 души. Сред тях има хора, които останаха без дом след огромното наводняване в кв. „ Аспарухово “ и чиито къщи бяха съборени в ромския квартал „ Максуда “. Техният брой е към 100 и те поетапно ще бъдат изведени от общественото заведение, заяви шефът Димитър Алатов.

Разходите за заплати и осигуровки на нараствания личен състав ще са в рамките на  одобрения бюджет за приюта, който през 2018 година е близо 370 хиляди лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР