Атанас Райков е глобалният вицепрезидент на Rakuten Viber за маркетинг

...
Атанас Райков е глобалният вицепрезидент на Rakuten Viber за маркетинг
Коментари Харесай

Този млад българин от София командва глобално Вайбър

Атанас Райков е световният вицепрезидент на Rakuten Viber за маркетинг и бизнес развиване. И не, не живее в чужбина, а в София.

Роден е точно в столицата през 1984 година Учи специалности, свързани с бизнеса и нововъведенията – в Софийския университет и в Нов български университет. Има специализации към университета Джорджтаун и Харвард бизнес скул.

Вече 19 години работи в областта на технологиите и телекомуникациите. За първи път ръководи екип в Неправителствени организации, където натрупа съществени умения, описа БТВ.

" Моят кариерен път стартира на 20 години, като се причислих към стартовия план за един от мобилните оператори в България, който беше воден от един супер умел, супер интернационален екип от топ експерти. Аз бях стажант, най-младият член на екипа… беше доста трогателен и извънредно натоварен интервал на учене и на трупане на умения, само че и на верни бизнес полезности. Минах през разнообразни звена в тази компания – маркетинг, събития, правене на артикули, стратегическо обмисляне “, споделя пред бТВ Райков.

В средата на кариерата си обаче в мобилния оператор Атанас е намален.

" След 10 година започнах едно странствуване по света, което дълго време бях възнамерявал – обиколих огромните софтуерни центрове към този миг в света.

" Прекарах време с другари, които са в софтуерната промишленост, които са от друг стадий в тяхната кариера, доста от тях бяха българи, които се бяха пренесли в тези непознати страни, с цел да мога да си показва по какъв начин бих се чувствал на тяхно място “, продължава описа на съумелия българин.

Тогава Атанас е на 30 година, а кариерната му пауза продължава към 3 месеца. По време на това пътешестване той се среща с създателите на VIber – първо в Барселона, след това в Тел Авив, в Лондон. Така през 2015 година получава предложение за позиция, която досега не съществува – районен шеф на Viber в Централна и Източна Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР