Снимка-МВРТрима мъже пребиха и ограбиха двама възрастни в шуменско село

...
Снимка-МВРТрима мъже пребиха и ограбиха двама възрастни в шуменско село
Коментари Харесай

Рецидивисти пребиха 92 годишна за 20 лева

Снимка-МВР

Трима мъже пребиха и ограбиха двама възрастни в шуменско село Велино. Извършителите са задържани единствено шест часа след закононарушението.

Сигналът за похищението е признат в дежурната част на ОДМВР в ШУмен в 03:45 часа на 13 декември.

Жертвите са жена на 92 години и мъж на 61, а нападението било за 20 лв., които тримата рецидивисти отмъкнали от тях. С потърпевшите в четвъртък се срещнаха шефът на ОДМВР в Шумен Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Малко преди 03:00 ч. през нощта в сряда в къщата на баба Куля нахлуват мъже. Освен старата жена там е бил и Величко Илиев, който се грижи за нея.

„ Дойдоха, разрушиха вратата, която беше заключена. Разбиха и другата врата и започнаха да ме бият. Искаха пари ”, споделя Величко Илиев пред Нова.

„ След като не намират това, което търсят, те минават в другата стая, където лежи мъчно преносима стара жена. Нанасят удари по лицето й. Искат ѝ всичките пари ”, изясни ст. комисар Ялчън Расим.

Престъпниците си потеглят с едвам 20 лв. от къщата. С таксито, с което са пристигнали от Шумен, се връщат назад в регионалния град.

Те са 27-годишен престъпно проявен мъж от Нови пазар, 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с непрекъснат адрес в регионалния град. С разпореждане на прокурор трима от арестуваните са с мярка до 72 часа, 44-годишният е с полицейска мярка до 24 часа.

„ Двама от причинителите, за които има доказателства, че са направили действието, са работили по време на осъществяването му в изискванията на рисков рецидив ”, изясни Маргарита Георгиева.

За трима има доказателство, че са фактическите причинители на закононарушението. Четвъртият е чакал извън. Работата по случая продължава под управлението на Окръжна прокуратура – Шумен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР