Снимка: Държавен департамент на САЩ, уикипедияИзвестно е вече първото важно

...
Снимка: Държавен департамент на САЩ, уикипедияИзвестно е вече първото важно
Коментари Харесай

Новият държавен секретар на САЩ ще е Антъни Блинкен

Снимка: Държавен департамент на Съединени американски щати, уикипедия

Известно е към този момент първото значимо предопределение в новия кабинет на Съединени американски щати. Членовете му ще бъдат подбрани от определения за нов президент на страната Джо Байдън.

Очаква се Байдън да номинира Антъни Блинкен за идващ държавен секретар, съобщават Асошиейтед прес и Блумбърг, представени от

И двете организации се базират на източници, осведомени с проектите на преходния му екип.

58-годишният Блинкен е бил заместител държавен секретар и заместител консултант по националната сигурност при администрацията на президента Барак Обама. От него се чака да бъде мотор на смяната в връзките на Съединени американски щати с останалата част от света, отбелязва АП.

За асистент на Байдън по националната сигурност се чака да бъде назначен Джейк Съливан, а за американски представител в Организация на обединените нации - Линда Томас-Грийнфилд, тъмнокожа жена и почитан посланик.

Байдън ще разгласи във вторник първите назначения в кабинета си, заяви по-рано Рон Клейн, който бе назначен от бъдещия президент за началник на неговата канцелария. Клейн, който приказва пред телевизия Ей Би Си, отхвърли да даде детайлности.

Назначенията в кабинета на президента на Съединени американски щати би трябвало да бъдат утвърдени от Сената. Въпросът кой ще има болшинство в горната камара на Конгреса ще получи своя отговор на два балотажа в щата Джорджия през януари.

Републиканската партия има всички шансове да резервира контрола си върху Сената, което би затруднило одобряването на номинираните от президента демократ членове на кабинета.

Отказът на президента републиканец Доналд Тръмп да признае провалянето си на изборите на 3 ноември основава съществени усложнения при предаването на властта и образуването на новата администрация, съобщи Клейн.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР