снимка БулфотоВече са определени местата, където българите в чужбина могат

...
снимка БулфотоВече са определени местата, където българите в чужбина могат
Коментари Харесай

Определени са местата за гласуване в 69 държави по света

снимка Булфото

Вече са избрани местата, където българите в чужбина могат да дадат своя избор на 4 април. Може да се гласоподава общо в 69 страни по света, оповестиха от ЦИК.

Според външно министерство избирателни секции няма да има в Ирак, Сирия, Либия, Йемен и Афганистан, заради съществуване на висок боен риск и опасност за живота и сигурността на жителите, както и заплахата от терористични офанзиви, съобщи Нова тв.

От Министерството на външните работи удостоверяват по-рано изразената си позиция по отношение на нецелесъобразност от формиране на изборни секции в страните, надлежно в местата, с извънредно дребен брой български жители, които биха могли да упражнят правото си на глас, а точно: Пакистан (Исламабад), КНДР (Пхенян), Монголия (Улан Батор) и Ватикана.

За градовете Кемниц, Констанц, Любек, Диценбах, Хам, Билефелд, Саарбрюкен в Германия, Норберо в Дания, Флоренция, Колеферо в Италия секциите са под въпрос, в случай че управляващите там не дадат единодушие до 19 март. 

Пълният лист на изборните секции в чужбина може да видите –  .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР