Наш лекар посочи симптомите за болест, която притеснява родителите.Заразяването с

...
Наш лекар посочи симптомите за болест, която притеснява родителите.Заразяването с
Коментари Харесай

Лекар: Лечението на петата болест не изисква сложна терапия

Наш доктор уточни признаците за болест, която тормози родителите.

Заразяването с парвовирус B19, прочут още като петата болест, е вирусно заболяване, което от дълго време е известно на медицината. Това съобщи в утринния блок на NOVA инфекционистът доктор Трифон Вълков.

Специалистът изясни, че инфекцията протича с обрив и се характеризира с нараснала температура, ставно-мускулни болки и изнемощялост. Той обаче побърза да успокои, че минава като самоограничаваща зараза и визира най-вече дребните деца.

Лечението ѝ не изисква някаква комплицирана терапия. Няма и сериозен риск от затруднения при протичането ѝ, добави доктор Вълков, написа novini.bg.

По тематиката с кърлежите лекарят означи, че колкото по-малко е впит в индивида един кърлеж, толкоз по-малка е вероятността да се болести с лаймска болест. Той въпреки всичко напомни, че съществуват и други болести, които предават някои кърлежи, като да вземем за пример ку-треската.

Д-р Вълков уточни, че комарите също са преносители на разнообразни заболявания, само че за България рискът не е толкоз висок, защото те населяват главно райони с по-топъл климат, какъвто е Гърция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР