Снимка: БулфотоВарненският апелативен съд днес потвърди като законосъобразно определение на

...
Снимка: БулфотоВарненският апелативен съд днес потвърди като законосъобразно определение на
Коментари Харесай

Съдът във Варна: Обвинен в отвличане и изнасилване на жена остава в ареста

Снимка: Булфото

Варненският апелативен съд през днешния ден удостовери като законосъобразно определение на Окръжен съд –Търговище, с което е било отказано изменение на мярката за неотклонение от „ Задържане под стража “ в по-лека на Стилиян Стоянов, упрекнат в две тежки закононарушения с висока социална заплаха. 53 годишният мъж от с.Паламарца е притеглен като обвинен с друго лице ( Диян В.), по тази причина, че на 29 август тази година, в региона на с.Гагово в съучастничество отвлекли 45 годишна жена, която по-късно изнасилили.

Пресслужбата на Апелативен съд напомня, че обвиненият е в ареста от 1 септември 2017год. Двете закононарушения са станали при започване на вечерта. Автомобилът на Стилиян, в който пътували още трима души, застигнал по пътя сред селата Гагово и Паламарца 45-годишната жена. Тя се прибирала към дома си, откакто била да оказва помощ в работата на мъжа си. Мъжете качили потърпевшата в джипа срещу волята й и оказаната опозиция. В село Паламарца двама от пасажерите слезли, а Стилиян и вторият обвинен траяли с дамата, като не й разрешавали да отговори на телефонните повиквания и натискали главата й надолу, с цел да не бъде видяна от хората в селото. Заплашвали я през целия път до дома на Стоянов, където била изнасилена. Близките й подали сигнал, а органите на реда задържали и отвели насилниците в полицейското ръководство.

Съставът на Варненския апелативен съд през днешния ден остави без почитание жалбата на обвинения против непрекъснатия арест, в която се твърди, че той не е взел участие в осъществяването на отвличането и на изнасилването. Съставът на съда обаче намира, че Оценка за съвместимост – Търговище вярно е решил всички събрани до сегашния миг доказателства. Като косвените, по този начин и директните, и гласните доказателства кореспондират със съдебномедицинска експертиза. Преценката им обосновава догатката, че Стоянов е съпричастен към тежките закононарушения, за които е притеглен като обвинен. Законът планува за похищение, осъществено в съучастничество затвор от 7 до 15 години, а за обезчестяване – от 3 до 15 години „ отнемане от независимост “. И двете незаконни действия са с извънредно висока степен на социална заплаха, означи съдът.

Фактът, че Стоянов е осъждан два пъти дейно преди повече от 25 години за три изнасилвания се цени и от този съд като основанине за извода, че има заплаха в случай че е на независимост обвиненият да извърши закононарушение.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се удостоверява непрекъснатата мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Стилиян Стоянов, разслледван с друго лице за отвличането и изнасилването на 45 годишна жена е дефинитивно. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР