снимка БулфотоУтре ще излезе извънреден брой на Държавен вестник, където

...
снимка БулфотоУтре ще излезе извънреден брой на Държавен вестник, където
Коментари Харесай

Утре издават извънреден брой на Държавен вестник с обнародвания нов Изборен кодекс по указ на Радев

снимка Булфото

Утре ще излезе ексклузивен брой на " Държавен вестник ", където ще бъдат обнародвани измененията в Изборния кодекс, гласувани през вчерашния ден. Това ще стане, откакто през днешния ден президентът Румен Радев издаде декрет за обнародването на закона. 

Обнародването на новите изборни правила се случва безусловно часове, откакто бяха гласувани от депутатите в пленарна зала на съвещание, траяло до среднощ, заяви.

Народните представители взеха решение пропорционалната система на гласоподаване да отпадне до идващите постоянни парламентарни избори.

В хода на съвещанието народните представители взеха решение, че ще гласуваме напълно машинно в огромните секции с над 300 гласоподаватели. Машинен избор ще има и в чужбина, където количественият аршин ще бъде същият – секцията да е разкрита с над 300 заявки или на последните избори в нея да са дали своят вот над 300 гласоподаватели.

Видеонаблюдение ще има при отчитането на гласовете и попълването на протоколите, напомня БНР.

Гласуване по пощата зад граница няма да има, няма да има и изборен регион " Чужбина ", защото не бе призната методиката, по която ще става самото райониране.

Съставът на Централната изборна комисия (ЦИК) се редуцира до 15 души, а ръководителят, заместник-председател и секретарят ще се оферират от политическите партии, само че целият състав на ЦИК ще се назначава с декрет на президента след извършени от него обществени съвещания и процедура, избрани от президента.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР