Снимка: БулфотоПарламентът прие на първо четене актуализацията на държавния бюджет

...
Снимка: БулфотоПарламентът прие на първо четене актуализацията на държавния бюджет
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене актуализацията на бюджета за 2020 г.

Снимка: Булфото

Парламентът одобри на първо четене актуализацията на държавния бюджет за 2020 година С 123 гласа " за " законът беше признат, оповестява " 24 часа ".

С цел да се избегне скупчването на хора в пленарна зала, депутатите гласоподаваха на две групи - първата група влезе в зала в 20.00 часа и тя включваше депутатите от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Воля и самостоятелните депутати. От 20.30 часа пък гласоподаваха втората група, която включваше депутатите от ПГ на ГЕРБ и Обединени патриоти. Законопроектът не получи поддръжката на " Българска социалистическа партия за България "

По време на изключителното съвещание, депутатите поддържаха нарастването на лимита на държавния дълг, който може да бъде стихотворец през 2020 година, да бъде вдигнат от 2,2 млрд.лв. на 10 милиарда лева

За 2020 година дефицитът в държавния бюджет се чака да доближи до 3,5 млрд.лв. или 2,9% от планувания БВП. Заедно с плануваните средства за обезпечаване на спомагателен капитал за Българската банка за развиване в размер на 700 млн.лв., общата сума, която депутатите одобриха в корекцията на бюджета е в размер на 4,2 милиарда лева Останалата част от дълга може да бъде задействана, при положение на потребност от ново финансиране през идните месеци.

Заради нараствания с 7,8 милиарда лева дълг са планувани и спомагателни 70 млн. лева лихвени разноски.

В новата рамка на бюджета са планувани и 1 милиарда лв. за финансовото обезпечаване на признатата мярка за покриване на 60% от заплатите на чиновници, за понижаване на съкращенията (т.н. мярка " 60/40 " ). По бюджета на Държавното публично обезпечаване за фонд " Безработица " ще бъдат преведени в допълнение и 430 млн. лева, поради предстоящите по-малко доходи от социално-осигурителните вноски.

Разработените сюжет за развиване на спешната 2020 година са три - първият е за опазване на едва повишаване на Брутният вътрешен продукт с 0,7%, вторият е за нулев напредък, а най-негативният е растеж на безработицата с към 2 пункта и спад на стопанската система с 3%. Ревизираният бюджет е разчетен точно при развиване на третия сюжет.

В обновения държавен бюджет е написано, че се чака понижение на приходите с към 2,44 млрд.лв.,като ще бъдат наранени главните налози - Данък добавена стойност, акцизи, корпоративни налози, ДДФЛ, социално-осигурителни вноски и други Спадът в най-голяма степен е при Данък добавена стойност - 1,1 млрд.лв.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 kris (преди 57 секунди) Рейтинг: 120034 | Одобрение: 724 Докато умните се наумуват, лудите се налудуват....!! Аз мога! Трудно е да съм идеален, само че ми се постанова! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР