снимка БулфотоОт данъчни проверки не се претеснявам. Това заяви Владислав

...
снимка БулфотоОт данъчни проверки не се претеснявам. Това заяви Владислав
Коментари Харесай

Горанов: Не се страхувам от данъчни проверки

снимка Булфото

От данъчни инспекции не се претеснявам. Това съобщи Владислав Горанов пред Нова тв.

Националната приходна организация прави инспекция на някогашния министър на финансите Горанов. Поводът е покупка от негова компания на два парцела за съвсем 753 000 лв.. По  информация на Горанов инспекцията е почнала доста преди да бъдат закупени въпросните два парцела.

Преди 10 дни стана ясно, че Горанов е купил двата парцела с повърхност 145 и 146 квадрата в блок 11 на бул. " Цариградско шосе ". Това е станало през неговата компания " Трилема Кънсълтинг ". Сделката е била подписана на 27-и май. Именно нея ревизира Национална агенция за приходите.

От приходната организация прецизират, че към този момент ревизират Горанов единствено като физическо лице. Настоящият финансов министър Асен Василев коментира, че би трябвало да се откри от кое място са пристигнали средствата за договорката.

" В пресата излезе огромно противоречие сред приходите, които той е генерирал, и разходът, който е изработен. Това, несъмнено, значи, че Национална агенция за приходите би трябвало да ревизира дали има сходство, или противоречие ", изясни Василев.

Когато покупката на двата парцела стана обществено известна, Горанов изясни, че договорката е вследствие на естествена комерсиална процедура и източникът на парите са търговски заеми. Очакват се още инспекции за съмнителни покупко-продажби от някогашните ръководещи.

" Проверките са пуснати или по подадени сигнали към Национална агенция за приходите и Министерството на финансите. Сигналите ги знаете, тъй като са обществени или на база огромни разпоредители с публични средства през публични поръчки и ин-хаус процедури. Съответно, огромни получатели, като там е доста елементарен правилото – тръгваме от най-големите ин-хаус процедури към най-малките и от горе надолу се пускат инспекции, надлежно на хората, които са управлявали тези сдружения ", посочи финансовият министър.

Дали към днешна дата има стартирани инспекции против други някогашни министри и против кои – Асен Василев не отговори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР