снимка: БулфотоОблачността ще е променлива, по-често значителна.У нас в петък

...
снимка: БулфотоОблачността ще е променлива, по-често значителна.У нас в петък
Коментари Харесай

По-студено от обичайното ще бъде и утре

снимка: Булфото

Облачността ще е променлива, по-често забележителна.

У нас в петък вятърът ще отслабне.

Оправдаха се предизвестията за доста мощен северозападен вятър през днешния ден и за внезапно захлаждане, при което на доста места, в това число и в София, дъждът се примесваше или краткотрайно преминаваше в сняг.

Със мощен северозападен вятър в страната продължава да прониква по-студен въздух. Предупреждение за рисково мощни пориви, остава в действие в съвсем цялата страна до среднощ, предава Българска национална телевизия.

През нощта ще продължи да вали към момента основно в югоизточната половина на страната, и най-вече дъжд, като по-значителни количества се чакат в крайните югоизточни региони. В Лудогорието и в планинските региони ще превалява сняг. Минималните температури ще са от минус 2° до 4°.

Максималните - сред 6° и 11°. Ветровито ще бъде и на следващия ден, с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който ще отслабне едвам в края на деня. Облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд.

Ветровито време и в планините, със мощен, към този момент и там северозападен вятър. Ще има променлива, по-често забележителна облачност, на обособени места с валежи от слаб сняг. Максималните температури в куроротите ще бъдат под нулата: от минус 2° до минус 4°, на Алеко - минус 9°.

По-студено от нормалното ще бъде и на следващия ден на всички места на Балканите, само че Средиземноморският циклон, причина за преваляванията и у нас, ще се изнася на изток от полуострова и ще дефинира времето единствено в югоизточните региони.

Код жълто за обилни количества дъжд и мощен вятър е в действие на следващия ден в южната ни съседка Гърция. В останалите балкански страни предизвестията са за негативни минимални температури.

Студено за началото на април ще остане и в по-голямата част от Западна и Централна Европа, където в доста региони ще има и превалявания. Ще вали и на Пиринеите. На Британските острови и във Франция ще бъде най-вече слънчево.

У нас в петък вятърът ще отслабне, само че ще се задържи към момента относително студено, изключително сутринта - с температури под нулата. На места в Източна България ще превалява слаб дъжд, а в планините е допустимо да прехвърча сняг. През идващите дни ще доминира слънчево време, а температурите ще се покачват.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР