Снимка БулфотоНачалото на учебната година глътна 125 млн. лева от

...
Снимка БулфотоНачалото на учебната година глътна 125 млн. лева от
Коментари Харесай

Първият звънец удари портмонето – 125 млн. лева

Снимка Булфото

Началото на образователната година глътна 125 млн. лв. от фамилните бюджети. От тях 25 млн. лв. е Данък добавена стойност, което влиза в хазната всяка година, демонстрират предоставени на " Монитор " планове на Националната организация по приходите (НАП).

В тази цифра не влизат сумите, изхарчени от родителите в китайските вериги или огромните магазини. Причината е, че в докладите на Национална агенция за приходите обособена рубрика имат книжарите на дребно, а останалите пари, дадени за писалищен материали минават в общия оборот.

За тази и предходната година през август ДДС-то, събрано от книжарите, е към 11-12 млн. лв., а през септември 2017 година оборотите скачат с милион и данъкът добавена стойност доближава над 13 млн. лв..

За септември тази година данъчните ще знаят след 15 октомври, когато изтича срокът за подаване на заявления от търговците.

Около първия образователен ден данъчните са почнали инспекции и на онлайн търговците, които продават интензивно образователни пособия, моливи, флумастери, чанти и съоръжения.

От огромните куриери при започване на месеца са изискани данни за осъществените наложени платежи сред физически лица през септември.

Не е загадка, че по този начин при търговията в нета се укриват най-вече обороти, само че куриерските компании са задължени да показват в товарителницата си при всеки клиент какво разнасят. Алгоритъм при данъчните светва като алена лампа, когато има доста транспортни документи за товари на едно лице.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР