Снимка БулфотоГоривата ще поскъпват и през следващите месеци с около

...
Снимка БулфотоГоривата ще поскъпват и през следващите месеци с около
Коментари Харесай

Прогноза: Горивата ще поскъпнат идните месеци – поне с 10 ст. отгоре

Снимка Булфото

Горивата ще нарастват и през идващите месеци с към 10 стотинки, предвижда енергийният специалист Мартин Владимиров.

Според него цената на суровия нефт е скочила с 50% от началото на годината и продължава да пораства на международните тържища, написа trafficnews.bg .

" Предполагам, че в границите на 10 стотинки можем да забележим повишаване на бензина, само че, несъмнено, това в никакъв случай не е несъмнено, защото пазарът е прекомерно динамичен. Хората постоянно считат, че заплащат прекалено много. Да, цените на горивата в България по принцип са малко по-високи по отношение на това, което е като покупателна дарба на българина, само че дано не съпоставяме цените на едро и на дребно в Европа, плащаме най ниските цени на дребно в Европейски Съюз ", пресметна той пред БНР.

Проверка на TrafficNews показва, че за седмица бензин А-95 нараства с 3 стотинки, а за месец с 8. За последните три месеца за литър от най-масовото гориво обаче плащаме приблизително с 26 стотинки повече.

По данни на уеб страницата fuelo.net, който следи динамичността в цените у нас и по света, през днешния ден междинната цена на бензин А-95 е 2,20 лв.. Най-ниската цена е 1,97 лева на бензиностанция в Поморие, както и за 1,99 в Пазарджик. В страната ни обаче можете да заредите и за 2,41 лева, в региона на Калотина.

При дизела цените се държат по-стабилно. Там за миналата седмица литърът даже поевтинява, въпреки и единствено с 1 стотинка. От началото на годината обаче цената е с 16 стотинки нагоре. Днес междинната му стойност е 2,30 лв. за литър.

Разликата в цените на горивото в градовете от огромните вериги бензиностанции изясняват в другата конкуренция на пазара, а в и другите благоприятни условия за доставка.

Дали са вероятни ценовите върхове от есента на 2018 година към момента не е ясно, а и специалистите не се наемат да разясняват. Тогава литър А-95 струваше съвсем 2,40 лева След това цените потеглиха надолу, като най-ниски бяха в края на януари тази година – 1,94.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 2 секунди) Рейтинг: 25747 | Одобрение: -22928 Правете ги на 6 лв.! Селтаците ще останат без бракми, а последните им заместват мозъчетата!!! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР