В Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Русе отбелязаха

...
В Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Русе отбелязаха
Коментари Харесай

Децата от Център за социална рехабилитация и интеграция отбелязаха наближаващия 24 май

В Центъра за обществена рехабилитация и интеграция в Русе означиха идния празник 24 май. На тържеството в чест на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската книжовност, култура и просвета и на славянската словесност участваха зам.-кметът Димитър Недев, шефът на общинската дирекция „ Социални и здравни действия “ Милена Влахова, шефът и зам.-директорът на дирекция „ Социално подкрепяне “-Русе Детелина Матева и Цветелин Симеонов, и родителите на децата.

„ Българският език, един от най-богатите и красиви езици в света, е притежател на нашата история и културно завещание. Признателен съм за това, че потребителите на услугите, които предлага Центърът, както и чиновниците в него демонстрират същинска респект към нашата книжовност и просвета “, сподели зам.-кметът Димитър Недев, който почете тържеството. От името на кмета на община Русе той връчи на ръководителя на Сдружение „ Център Динамика “ Деана Димова приветствен адрес.

По време на събитието децата от Център за обществена рехабилитация и интеграция към Сдружението демонстрираха на гостите и родителите си знанията и уменията, които са придобили с помощта на усърдната работа със експертите. С потребителите на Центъра работят психолог, обществен възпитател, логопед и ерготерапевт.

Центърът за обществена рехабилитация и интеграция е комплекс от почасови услуги, целящ поддръжка на самостоятелното развиване, поддържане и придобиване на нови качества и автономия на деца и младежи с разнообразни тип и степен на увреждане, както и поддръжка на лица от рискови групи, посредством целенасочени действия за интеграция и предварителна защита на общественото изключване. Услугата включва разнородни консултативни, лечебни и рехабилитационни действия, ориентирани към основаване, поддържане и разширение на обществените умения, към обезпечаване на прочувствена и психическа поддръжка за пълноценно включване, психосоциална поддръжка и обществена интеграция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР