Джарет Дън, предполагаемият хакер зад експлойта на Pump Fun, беше

...
Джарет Дън, предполагаемият хакер зад експлойта на Pump Fun, беше
Коментари Харесай

Хакерът зад експлойта на крипто проекта Pump Fun бе пуснат под гаранция

Джарет Дън, хипотетичният хакер зад експлойта на Pump Fun, беше пуснат под гаранция след ареста му в Лондон.

Известен онлайн като StaccOverflow, Дън е упрекнат в кражба на близо $2 милиона от основаната на Solana мемекойн платформа на 16 май. Вместо да отхвърля обвиняванията, Дън твърди , че същинското закононарушение се крие в самата Pump Fun.

Проектът Pump Fun, който имаше за цел да завоюва от наклонността на меме криптовалутата, беше много неразбираем, до момента в който хакът на Дън не притегли публичното внимание към него. Дън, общувайки през друг онлайн акаунт, до момента в който е в ареста, твърди, че Pump Fun е същинският провинен.

Той споделя, че платформата е работила като нерегистрирана борса за скъпи бумаги или хазартен уебсайт без уместно лицензиране и не е съумяла да приложи нужните KYC и AML протоколи. Освен това той твърди, че Pump Fun е бил включен в черния лист в Саудитска Арабия за работа като казино и е заблудил вложителите по отношение на личния състав си.

Арестът на Дън последва обява в обществените медии, където той незабелязано разкрива самоличността си. След задържането му той е освободен против парична гаранция. Неговите изказвания разказват Pump Fun като евентуално лъжлива интервенция, само че легитимността на тези изказвания остава да се разяснят.

Този случай акцентира етичните сложности в крипто света, където хакерите от време на време се нареждат като бдители против възприеманите непозволени дейности. Инцидентът повдига въпроси по отношение на същинските претекстове на Дън и дали неговата защитна тактика ще повлияе на други сходни случаи в крипто промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР