Снимка БулфотоБум на неплатените кредити към банки. Делът на българите,

...
Снимка БулфотоБум на неплатените кредити към банки. Делът на българите,
Коментари Харесай

Лошо! Бум на неплатените кредити към банки заради скрити капани

Снимка Булфото

Бум на неплатените заеми към банки. Делът на българите, които изпитват усложнения при връщането на заемите в период, се усилва. Това сочат данните на компании за събиране на вземания.

Какъв е профилът на актуалният дебитор и по какъв начин да преценим кой заем е по джоба ни?

През първата половина на годината - просрочените отговорности към банките и телекомите порастват. По-малко обаче са неточните платци с бързи заеми, лизинги и задължения за вода, ток и парно, предава Нова тв.

За първи път този септември ипотечните заеми надвишиха 10 милиарда лева и доближиха рекордните 10,2 милиарда лв., демонстрират данните на Българска народна банка. Ръст има и при потребителските заеми.

Потребителите попадат в редица клопки, които вършат мъчно обслужването на заемите им. Те са свързани най-много с прекомерно огромните размери на взиманите заеми и с прибягването до бързи заеми. До компликации с заплащането в период от ден на ден се стига и при покриване на вноските по кредитната ни карта.

Най-сериозен обаче е рискът при ипотечните заеми. За да покрият 100% от новозакупеното си жилище, доста хора теглят жилищен и потребителски заем по едно и също време. В момента в София междинният потребителски заем е 17 000 лв., а в по-малките градове – сред 9 000 и 12 000. За жилище междинният заем в София е 120 000 лева, а в провинцията – сред 50 000 и 90 000.

Как да пресметнем кой заем е по джоба ни гледайте във видеото.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР