Снимка Булфото, архивРазпродажбата на ток води до забогатяване на едни

...
Снимка Булфото, архивРазпродажбата на ток води до забогатяване на едни
Коментари Харесай

Препродажбата на ток от АЕЦ Козлодуй донесе 60 млн.лв. за ден на производствени предприятия

Снимка Булфото, списък

Разпродажбата на ток води до замогване на едни и ощетяване на други. " Вчера АЕЦ продаде на търг 300 Мегавата от 01-10 до 31-12-2021 година на цена 237.27 лева за мегаватчас. От грижа за дребните и междинните индустриални предприятия! Те са над 350 хиляди и несъмнено нито едно такова дружество  никога не пазари на борсата, тъй като използва електрическа енергия от понеделник до петък от 8:00 до 18:00 часа, а на борсата продават в пакет за три месеца от 0 до 24 часа и в събота и неделя, че и на Коледа, написа

Какво тъкмо да го прави този ток едно дружество или учебно заведение, дори и да преодолее огромна административна и финансова тежест, записва се на борсата, взе участие в търга и завоюва 1 мегават (по-малко не може)? А то използва половин мегават и то единствено денем и в делник. През останалото време силата в торби ли да я събира? Толкова ли е мъчно за схващане, та Премиер, Министър на енергетиката, БЕХ, АЕЦ, и така нататък не могат да загреят реотана?!?

Е, на вчерашния Търг се явиха 8 индустриални предприятия с непрекъсваем цикъл и купиха 25% от предлагането количество. Останалите 75% ги купиха двадесетина непознати и наши търговци на междинна цена 237 лв., и ги продадоха за на следващия ден да вземем за пример  за 328 лв. за мегаватчас отново на нашата борса само че на др.сегмент. АЕЦ пропусна да завоюва едни 60 млн.лв.(при тези цени за Q4), а няколко търговци се обогатиха с тези милиони. И това под знамето на грижата за дребния и междинен бизнес!!! Вместо тези пари да се акумулират в АЕЦ и да послужат за компенсиране на същия този дребен и междинен бизнес ", заяви шефът на АИКБ Васил Велев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР