Снимка: Булфото, архивПосланикът на САЩ в България Херо Мустафа смята,

...
Снимка: Булфото, архивПосланикът на САЩ в България Херо Мустафа смята,
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Различните инфраструктурни проекти предлагат среда за корупционни практики

Снимка: Булфото, списък

Посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа счита, че битката с корупцията е директно обвързвана с позицията на България като постоянен член на НАТО на югоизточния фланг на Алианса. Тя направи тази връзка п време на проведена от Атлантическия клуб полемика за бъдещето на НАТО, предава БНР.

" Въпросът с корупцията е значима тематика. Виждаме по какъв начин другите инфраструктурни планове оферират среда за корупционни практики. Затова България би трябвало да се възползва от момента и да направи транспарантни публичните поръчки, да ускори контрола над държавните сдружения и да усъвършенства използването на закона. Целта е всичко да се прави в социална изгода ", споделя още Мустафа.

Според нея България и Черноморският район би трябвало да се възползват от усъвършенстваните благоприятни условия за съгласуваност в региона на сигурността, енергетиката и инфраструктура.  Това изисква „ мъдро вложение “, мощна политическа съгласуваност и съдействие, сподели американският дипломат.

В изявлението си дипломат Мустафа обърна внимание на значимостта на енергийната самостоятелност за сигурността на България. И акцентира, че целият район би трябвало да се възползва от самодейността „ Три морета ”, с цел да усъвършенства свързаността и инфраструктурата си. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР